Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2018 13:58

"Усі ці прекрасні ніштячки повинні зникнути зі школи" - Отар Довженко

Автор: facebook.com/tsvibak
  Торт, який купили на солодкий стіл після закінчення навчальної чверті
Торт, який купили на солодкий стіл після закінчення навчальної чверті

Варто створити систему, за якої дискримінація дітей і дорослих через небажання платити будь-які неофіційні побори стане неможливою, вважає журналіст і письменник Отар Довженко.

"Перечитав багато про харківську історію з тортом і дівчинкою, яку принизили за те, що її батьки не здавали гроші "до фонду класу". Контрольним у голову став апологічний пост чувака зі школи, який рекомендує батькам дівчинки "не протиставляти себе колективу", - написав Довженко у Facebook.

У школі слід заборонити святкові столи та побори на податкові потреби. Лише так ситуація зміниться, переконаний журналіст. На це може знадобитися кілька років.

"Ситуація, коли "більшість від присутніх" на батьківських зборах чи у вайбер-чатику вирішує, що я маю заплатити за додатковий подарунок від додаткового Миколая-дєдмороза, торт, похід у кіно, костюмовану вечірку абощо, і від моєї незгоди чи неспроможності долучитися постраждає моя дитина, має бути виключена в принципі. Усі ці прекрасні ніштячки для дітей повинні зникнути зі школи", - пише Отар Довженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято вдалося: як покарали харківську вчительку, яка зацькувала ученицю

Збір коштів на інші потреби класу мають бути добровільним та офіційним на банківський рахунок.

У харківській школі вчителька у присутності всього класу присоромила ученицю за те, що її батьки не здали гроші на торт. Його купили на солодкий стіл після закінчення навчальної чверті. Вчительку 6 класу школи №151 у Харкові позбавили класного керівництва.

Зараз ви читаєте новину «"Усі ці прекрасні ніштячки повинні зникнути зі школи" - Отар Довженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути