середа, 24 жовтня 2018 13:27

Свято вдалося: як покарали харківську вчительку, яка зацькувала ученицю

Свято вдалося: як покарали харківську вчительку, яка зацькувала ученицю
Вчительку 6-го класу школи №151 в Харкові позбавили класного керівництва. Так покарали за те, що зацькувала ученицю, батьки якої не здали гроші на торт. Фото - facebook.com/tsvibak

Вчительку 6 класу школи №151 у Харкові позбавили класного керівництва. Так покарали за те, що зацькувала ученицю, батьки якої не здали гроші на торт.

Директору навчального закладу оголосили догану, повідомила радник міністра науки і освіти Оксана Макаренко. Також, за її словами, у класі переоберуть батьківський комітет, а у школі відтепер заборонено проводити заходи, які вимагають збору батьківських коштів.

"Це жахлива ситуація, але, на жаль, дуже поширена в наших школах. Часто буває, що такі методи використовують батьківські комітети для тиску на батьків, які не здають гроші. Саме ця ситуація жахлива тим, що вони поставили дівчинку до дошки та соромили її. На сьогодні виглядає так, що мама дівчинки відмовилася здавати гроші на солодкий стіл, що, на мою думку, правильно. На місці вчительки я б теж не дозволяла приносити солодощі до класу. Їжа, зокрема, може бути зіпсована. Хто буде відповідати, якщо діти отруяться?" - сказала Макаренко, передає LB.ua.

За її словами, існування батьківських комітетів у школах не виправдано та необхідно міняти форму спілкування батьків із учителями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як грамотно убезпечити себе від шкільних поборів

"Багато років держава не вкладала кошти у розвиток шкіл і тому виникла така необхідність звертатися до батьків по допомогу. Зараз ситуація вже не така страшна - держава виділяє гроші на меблі, закупівлю техніки. Тому треба зупинити існування цих колекторських колективів під назвою "батьківські комітети". МОН уже скасував положення про батьківські комітети. І взагалі ми заохочуємо форму індивідуальних консультацій (із учителем), а не батьківських зборів. У центр потрібно поставити інтереси дитини, а не інтереси школи", - додала Макаренко.

У харківській школі вчителька у присутності всього класу присоромила ученицю за те, що її батьки не здали гроші на торт. Його купили на солодкий стіл після закінчення навчальної чверті. Також вона не дозволила дитині залишити клас до закінчення заходу.

Зараз ви читаєте новину «Свято вдалося: як покарали харківську вчительку, яка зацькувала ученицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути