вівторок, 20 жовтня 2020 15:18

Батьки заморили голодом 2-річного сина

Батьки заморили голодом 2-річного сина
У Краматорську батьки заморили голодом 3-річного сина. Їм загрожує до 5 років за ґратами. Фото: aspi.com.ua

У Краматорську на Донеччині батьки заморили голодом 2-річного сина. Він важив вдвічі менше за норму і помер у квітні торік.

Комплексна судова експертиза, яка довела провину батьків, тривала понад рік. Тепер їм загрожує до 5 років за ґратами. Про це сьогодні, 20 жовтня, повідомили у відділі комунікації ГУНП в Донецькій області.

"За висновком експертизи, смерті дитини можна було повністю запобігти за умови належного годування та стаціонарного лікування. Слідство встановило, що хлопчик народився 18 січня 2017 року. Батьки всіляко уникали контролю з боку лікарів за його розвитком та станом здоров'я. Через неналежне годування в дитини розвинулася білково-енергетична недостатність та інші захворювання. Коли стан здоров'я дитини погіршився, її було госпіталізовано", - розповіли поліцейські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горе-мати заморила дітей голодом: у мережі розгорівся скандал

Лікарі призначили тоді необхідний курс препаратів для поліпшення стану маленького пацієнта. А також закликали батьків до забезпечення його повноцінного харчування. Про родину повідомили до служби у справах дітей Краматорської міської ради. Проте врятувати дитину не змогли.

Досудове розслідування завершено. Поліцейські передали кримінальне провадження до суду. Подружжя судитимуть за злісне невиконання батьківських обов'язків, що призвело до смерті дитини.

Два роки тому в місті Новоукраїнка на Кіровоградщині з родини Олександра та Наталії Мольченків вилучили сина Владислава. Хлопчику тоді було 3 роки 10 місяців. Важив 7 кг, це майже у півтора разу менше за норму. За справу взялася поліція. З'ясували, що батьки свідомо морили дитину голодом. Упродовж червня–серпня 2018 року обмежували сина в годуванні. Слідство тривало майже 2 роки. Наприкінці травня справу передали до суду. Депутата та його дружину звинувачують у незакінченому замаху на умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене з особливою жорстокістю за попередньою змовою групи осіб. А Мольченка - ще й у хуліганстві. Обох можуть ув'язнити на 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Батьки заморили голодом 2-річного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути