неділя, 24 березня 2019 18:10

Банківська афера: сотні людей після погашення кредитів виявилися боржниками

Банківська афера: сотні людей після погашення кредитів виявилися боржниками
У місті Вараш на Рівненщині сотні людей сплатили свої кредити і навіть отримали довідки про розрахунок. А через кілька місяців знову виявилися боржниками. У махінаціях підозрюють місцеву працівницю фінустанови. Фото - ТСН

У місті Вараш на Рівненщині сотні людей сплатили свої кредити і навіть отримали довідки про розрахунок. А через кілька місяців знову виявилися боржниками.

У махінаціях підозрюють місцеву працівницю фінустанови. Але вона запевняє, що всього лиш виконувала посадові інструкції, йдеться в сюжеті ТСН.

Люди чергують зранку і до ночі невеличкими групами біля магазину комп'ютерної техніки, в приміщенні якого донедавна сиділи представники банку. Вони склали список ошуканих, у якому 140 жителів Вараша. Але постраждалих, запевняють, набагато більше – близько вісьми сотень. У всіх схожа історія: взяли кредит, сплатили, отримали довідку про розрахунок, а через деякий час з'ясувалося, що клієнти залишилися боржниками і їм нараховується пеня. Підозрюють у шахрайстві працівницю банку, котра видавала кредити, брала за них розрахунок та оформлювала довідки про сплату. Тепер служба безпеки банку приймає ошуканих людей в тому ж приміщенні, де працювала ця жінка.

"На цей час невідомо, де вона. Будемо з'ясовувати разом зі слідством", - каже заступник керівника служби безпеки банку Роман Коробка.

У фінустанові з'ясовують, скільки загалом постраждало клієнтів і яка сума збитків. Людям обіцяють усе компенсувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Марини Нікітенко видурили 400 тисяч гривень

"Банк в односторонньому порядку всі кошти нашим клієнтам повертатиме протягом поточного місяця", - запевняє Коробка.

Колишня працівниця банку Юлія Скібчик, котру підозрюють у привласненні грошей стверджує, що ні в чому не винна.

"Я виконувала виключно свої посадові інструкції, тож порушень стосовно цього не було. Я визнаю те, що люди постраждали, а те, що я привласнила чиїсь гроші – то ні", - каже Юлія Скібчик.

З її слів, хто лишився у вигоді – має тепер встановити служба безпеки банку. Розбиратиметься в ситуації і поліція – там уже розпочали слідство на підставі звернень 49 осіб. У поліції переконані, що люди нестимуть заяви й надалі, тож нині вже взялися перевіряти, чи причетні до махінацій інші працівники банку.

Шахраї крадуть персональні дані українців. Жертва може навіть не здогадуватися, що хтось оформив на неї кредит. Таким чином зловмисники ошукали понад 1 тис. осіб. Тобто за мінімального кредиту в 1 тис. грн. отримали 1 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Банківська афера: сотні людей після погашення кредитів виявилися боржниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути