понеділок, 27 лютого 2012 11:02

"Банду Кульгавого" ліквідували, клянуться в міліції

"Банду Кульгавого" ліквідували, клянуться в міліції

Один із учасників "банди Кульгавого", підозрюваної у вчиненні серії пограбувань банків у Донецькій області, затриманий, ще один убитий - саме той, який шкутильгав. Нарешті цю інформацію підтвердив на прес-конференції в Донецьку заступник міністра внутрішніх справ України, начальник Головного слідчого управління Василь Фаринник.

"Один з "банди Кульгавого" арештований, другий, той, кого ми визначили як Кульгавий, загинув, - сказав Василь Фаринник. - Робота ведеться, і ми ще не знаємо, всіх або не всіх ми затримали. Це все що я можу сказати".

Пославшись на таємницю слідства, Фаринник не сказав про обставини затримання та загибелі самого Кульгавого, а також про те, чи були вилучені зброя і якісь цінності у затриманого бандита.

За словами начальника Головного слідчого управління МВС, за бандою Кульгавого, яка орудувала за підрахунками оперативників останні п'ять років, як мінімум 10 нападів на фінансові установи: дев'ять - у Донецькій і одне - в Луганській області. За словами Фаринника, злочинці, один з яких кульгав, за що отримав прізвисько Кульгавий, "діяли продумано, таємно, ретельно готувалися, грабували протягом короткого часу - від 1 до 2 хвилин, тому тривалий час не вдавалося вийти на їхній слід".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Банда Кульгавого" поставила в незручне становище донецьку міліцію

Раніше перший заступник начальника Донецького міського управління міліції Сергій Ласкавий на прес-конференції заявив про те, що слідство пов'язує з "бандою Кульгавого" шість нападів на банківські установи в Донецьку за період з 2009 по 2011 роки. У всіх шести епізодах використовувався автомат Калашникова, який має одну характерну особливість.

Члени банди підозрюються, зокрема, в пограбуванні відділення банку "Кредит Агріколь" в Донецьку в грудні 2011 року. Під час пограбування були поранені троє чоловіків-відвідувачів у віці 46, 36 років і 31 року. Один з поранених - 36-річний чоловік - незабаром помер у лікарні. Грабіжники забрали з каси 900 тисяч гривень, 19,9 тисячі євро, 30 тисяч доларів і 400 тисяч російських рублів.

Зараз ви читаєте новину «"Банду Кульгавого" ліквідували, клянуться в міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути