Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2021 13:52

Банда пів року продавала людей - їм обіцяли "мандрівку Європою"
6

У рамках співпраці з правоохоронними органами Франції співробітники Держприкордонслужби спільно з представниками міграційної поліції припинили функціонування каналу торгівлі людьми. Злочинці пропонували жертвам так звану "мандрівку Європою", за що останні мали отримати по €200-300 кожен.

На території України здійснювався підбір та вербування осіб з низьким соціальним рівнем життя, повідомляють у пресслужбі ДПСУ. У Франції зловмисники відбирали у мандрівників документи та усіляко погрожували. Єдиною умовою для повернення додому було оформлення на території країни статусу "біженця". Після цього особам нараховувалась соціальна компенсація у розмірі €300 протягом дев'яти місяців. Використовуючи становище жертв, зловмисники отримували на руки банківські картки та кошти, які надходили на їхні рахунки.

Правоохоронці провели майже 50 обшуків за місцями проживання всіх фігурантів справи на території обох держав. У злочинців виявили низку паспортів, банківські картки, зброю та наркотичні речовини. Одночасно затримали вісім фігурантів кримінальної справи у різних містах та країнах.

Фото: dpsu.gov.ua

Тривають слідчі дії. Попередньо відомо, що жертвами аферистів стали понад 100 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець торгував земляками

У Стамбулі правоохоронці заарештували п'ять осіб, раніше затриманих і підозрюваних у причетності до незаконної торгівлі органами, серед яких є громадяни України.

Зараз ви читаєте новину «Банда пів року продавала людей - їм обіцяли "мандрівку Європою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути