субота, 04 березня 2023 15:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Бахмут ‒ епіцентр війни": у ЗСУ прокоментували підрив мостів біля міста

"Бахмут ‒ епіцентр війни": у ЗСУ прокоментували підрив мостів біля міста
У Бахмуті тривають запеклі бої, ЗСУ продовжують утримувати оборону. Фото: novynarnia.com

Досвід Збройних сил України дозволяє перебудовувати оборону і надалі чинити опір в Бахмуті.

Хоча противник намагається завдати шкоди інфраструктурі в районі міста. Про це в ефірі національного телемарафону розповів спікер Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

За його словами, поїздки до Бахмута українських генералів демонструють, що українські військові будуть боротися за кожен метр своєї землі.

"Бахмут на сьогодні ‒ це епіцентр війни. Тільки в районі самого міста за добу ворог здійснив 21 обстріл. Там сталося дев'ять боєзіткнень. Загалом в районі населених пунктів Васюківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут та Іванівське було зафіксовано 131 обстріл ворога з РСЗВ та артилерії. Сталося 38 боєзіткнень. Було вбито 155 окупантів, 239 зазнали поранень, а трьох взяли у полон", ‒ розповів Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські артилеристи ефектно знищили штурмовиків РФ під Бахмутом: відео

За його словами, ситуація навколо Бахмута нині важка, але контрольована.

"Для ворога це місто ‒ пріоритетна ціль. Проте наше командування і особовий склад роблять все, щоб боронити цей населений пункт і при цьому завдавати максимальних втрат ворогу", ‒ сказав Череватий.

Він також прокоментував інформацію про підрив двох важливих мостів в районі Бахмута.

"Це війна і в такому шквалі вогню знищуються й об'єкти критичної інфраструктури. Але досвід вже більш ніж річної війни у великому масштабі й загалом дев'ятирічної війни проти окупанта дозволяє нам перебудовувати оборону і надалі чинити опір. Не дивлячись на те, що він наносить шкоду інфраструктурі", ‒ пояснив Череватий.

Усі підрозділи Сил спеціальних операцій ЗСУ, які залучені до оборони Бахмута, чітко виконують поставлені завдання. Українські воїни безперервно працюють в надзвичайно тяжких умовах. І роблять все, аби кількість сил противника зменшувалася щодня. Про це під час поїздки на передову сказав командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ бригадний генерал Віктор Хоренко.

У Бахмуті на Донеччині тривають інтенсивні бої. Українська оборона там перебуває під дедалі сильнішим тиском з боку російських загарбників. Регулярні війська РФ та сили групи "Вагнера" на 4 березня здійснили подальше просування до північних околиць міста. Ця частина Бахмута утримується Україною, але є вразливою до атак Росії з трьох боків. Про це повідомляє міноборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «"Бахмут ‒ епіцентр війни": у ЗСУ прокоментували підрив мостів біля міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути