неділя, 18 вересня 2011 16:38

Автора карикатури на Мухаммеда намагався вбити колишній злочинець

Автора карикатури на Мухаммеда намагався вбити колишній злочинець

Норвезькі спецслужби запобігли замаху на Курта Вестергаарда, датського художника, автора скандально відомої карикатури на пророка Мухаммеда. Про це пише газета Dagbladet.

Художник приїхав до Норвегії на запрошення місцевого Будинку літераторів. Але незабаром  Вестергаард перервав поїздку і повернувся додому за проханням норвезьких силовиків. Співробітники місцевих сил безпеки з'ясували, що до приїзду карикатуриста підготувався 30-річний чоловік, норвежець, колишній карний злочинець, який купив для цього автомат і вибухівку. Він був заарештований.

Нагадаємо, скандал з карикатурами на пророка Мухаммеда розгорівся в 2005р., коли 12 малюнків були опубліковані в данській щоденній газеті Jyllands-Posten. Ця публікація викликала гнів мусульман у всьому світі.

На автора карикатур Вестергаарда неодноразово робили замах. У 2010 році в його будинок увірвався сомалієць з сокирою, але художника врятувала вчасно поліція.

Зараз ви читаєте новину «Автора карикатури на Мухаммеда намагався вбити колишній злочинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути