пʼятниця, 21 травня 2010 20:41

Американська карикатуристка вибачилася перед мусульманами

Американська карикатуристка вибачилася перед мусульманами

Американська карикатуристка Моллі Норріс вибачилася перед мусульманами за те, що запропонувала в соціальній мережі Facebook оголосити 20 травня днем малювання пророка Мухаммеда, що є блюзнірством для мусульман.

Заклик Норріс привів до створення групи "Everybody Draw Mohammed Day", що зібрала десятки тисяч учасників. Це, у свою чергу, викликало протести мусульман, а також появу груп як на підтримку, так і проти ідеї. У кінцевому підсумку пакистанський суд через існування даної групи заблокував доступ до Facebook мешканцям усієї країни.

Все почалося з того, що в квітні художниця намалювала карикатуру на знак протесту проти скасування трансляції двохсотого епізоду мультсеріалу "Південний Парк" (South Park). Творцям серіалу погрожували ісламісти, яких обурило те, що в даному епізоді Мухаммеда одягають у костюм ведмедя. Карикатура містила заклик до всіх малювати пророка. Сама Норріс стверджує, що не має ніякого відношення до популярної сторінки на Facebook, хоча там і згадується її ім'я.

Пакистан жорстко регулює доступ до інтернет-ресурсів. Практично одночасно з Facebook був заблокований YouTube, тому що на ньому, на думку влади, також були розміщені блюзнірські матеріали.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Американська карикатуристка вибачилася перед мусульманами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути