субота, 02 січня 2010 11:16

На будинок карикатуриста, який "образив" пророка Мухаммеда, напав сомалієць

На будинок карикатуриста, який "образив" пророка Мухаммеда, напав сомалієць

Напад на дім карикатуриста Курта Вестергаарда (Kurt Westergaard) здійснив 28-річний уродженець Сомалі, повідомляє Associated Press з посиланням на главу Данської розвідувальної служби (PET) Якоба Шарфа (Jakob Scharf).

 

Керівник PET підтвердив, що напад був здійснений увечері 1 січня в будинку Вестергаарда, розташованому в передмісті Аарусу. Раніше ВВС News з посиланням на данські ЗМІ повідомляло, що карикатурист піддався нападу в будинку в Копенгагені.

 

Якоб Шарф також уточнив, що в нападі на будинок Вестергаарда брав участь один злочинець, а не троє, як повідомлялося раніше. Нападник, 28-річний уродженець Сомалі, був озброєний сокирою і ножем, розповів глава PET. Поліція, яку викликали на місце події, відкрила вогонь по ньому, поранивши його в коліно і плече. Сомалійця госпіталізовано. Лікарі оцінюють поранення як важкі, але без загрози для життя.

 

Глава PET також повідомив, що напад був пов"язаний з сомалійським ісламістським угрупуванням  "Аль-шабааб" (Al-Shabaab), і припустив, що "може йтися про теракт".

 

За відомостями ВВС News, нападник на будинок  додому Вестергаарда, де окрім карикатуриста знаходилися його дружина і п"ятирічна внучка, ламаною данською мовою кричав, що має намір убити художника. 74-річний Вестергаард і члени його сім"ї після нападу перевезені в безпечне місце, проте карикатурист вже оголосив, що не збирається ховатися.

 

Курт Вестергаард - автор карикатури, що зображала пророка Мухаммеда з тюрбаном у вигляді бомби на голові. Малюнок Вестрегаарда разом з карикатурами інших художників був у вересні 2005 року опублікований в данській газеті Jyllands-Posten. Пізніше за карикатуру передрукували і інші видання за межами Данії. Малюнки викликали масові акції протесту в мусульманських країнах, учасники яких палили прапори Данії і нападали на данські диппредставництва.

Лента

Зараз ви читаєте новину «На будинок карикатуриста, який "образив" пророка Мухаммеда, напав сомалієць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути