четвер, 04 серпня 2011 22:50

Аварію на шахті "Краснокутська" спричинило неправильне інженерне рішення

Аварію на шахті "Краснокутська" спричинило неправильне інженерне рішення

На шахті "Краснокутська" в Луганській області працює комісія із розслідування причин аварії. За попередніми даними, вибух стався через неправильно прийняте інженерне рішення, яке спричинило нестійку схему провітрювання, а також через низький рівень трудової дисципліни на шахті. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Міністр Юрій Бойко усунув від виконання обов'язків директора шахти "Краснокутська" до прийняття рішення комісією, яка розслідує причини аварії. Також звільнений заступник головного інженера з техніки безпеки.

В результаті спалаху метану на шахті "Краснокутська" постраждали 23 людини. Один гірник помер. Інцидент стався під час демонтажу лави пласту, при увімкненні лебідки на горизонті 155 метрів. На цей момент у шахті перебували 224 людини, на аварійній ділянці – 37 гірників.

За фактом події порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, в п'ятницю, 29 липня, сталися одразу дві великі аварії на українських шахтах. На шахті "Суходільська-Східна" в Луганській області на глибині 915 м стався вибух повітряно-метанової суміші. Загинули 27 гірників.

На поверхні шахти ім. В.М. Бажанова ДП "Макіїввугілля" у Макіївці сталося раптове обвалення 65-метрового баштового копру – пристрою для підйому-спуску людей та вантажу. Там загинули 11 людей.

Зараз ви читаєте новину «Аварію на шахті "Краснокутська" спричинило неправильне інженерне рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути