пʼятниця, 21 вересня 2012 15:20

Асад не вірить, що його може спіткати доля Каддафі

Асад не вірить, що його може спіткати доля Каддафі
Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року. Фото: dni.com.ua

Президент Сирії Башар Асад заявив, що повалення ряду урядів арабських країн призвело лише до хаосу, а зовсім не до демократії та свободи. В інтерв'ю єгипетському журналу "Аль-Ахрам Аль-Арабі" він заявив, що повстанцям не вдасться взяти гору в Сирії і що повторення лівійського сценарію не буде.

Асад також заявив, що зміни в Сирії не стануть наслідком іноземного втручання або повалення лідерів країни, і що єдиним вирішенням конфлікту може стати діалог з опозицією.

Зазначимо, що генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що сирійський конфлікт не може бути вирішений силою зброї, хоч уряд і повстанці сповнені рішучості здобути перемогу в громадянській війні, і закликав сторони до політичного діалогу.

Тим часом важкі бої тривають у Дамаску і Алеппо. За словами опозиційних активістів, урядові війська в середу, 19 вересня, штурмували південне передмістя Дамаска. А вчора, 20 вересня, згідно з інформацією "Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини", який базується в Лондоні, сирійські ВПС завдали авіаудару в провінції Ракка на півночі країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову Башара Асада оцінили в 25 мільйонів доларів

Революційна хвиля демонстрацій, що отримала назву "Арабська весна", почалася в арабському світі 18 грудня 2010 року. Революції відбулися в Тунісі, Єгипті та Лівії, менш масові заворушення прокотилися по низці арабських країн.

На початку 2011 року президент Сирії Башар Асад заявляв, що так звана арабська весна - серія революцій, у ході яких автократичні лідери в Тунісі, Єгипті, Лівії та Ємені були усунені від влади, - не зачепить Сирію.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року. Жертвами бойових дій, за даними влади, стали близько восьми тисяч осіб. Однак ООН оцінює кількість загиблих у 20 тисяч осіб. Громадянська війна в цій країні спрямована проти режиму місцевого президента Башара Асада, восени 2011 року переросла у відкрите збройне протистояння.

Генерал-дезертир Аднан Сіллах, що відповідав у Сирії за хімічну зброю, розповів про плани Башара Асада: в критичній ситуації цей вид озброєння буде застосований проти Сирійської вільної армії, що спричинить масову загибель мирних громадян. Крім того, правлячий режим постачає зброю масового знищення терористам "Хезболли", які планують використовувати її проти Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Асад не вірить, що його може спіткати доля Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути