середа, 22 серпня 2012 15:44

Французький прем'єр відкрито заявив про військову підтримку сирійських повстанців

Французький прем'єр відкрито заявив про військову підтримку сирійських повстанців
Жан-Марк Ейро виступив у ефірі радіостанції. Фото: Lenta.ru

Прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро заявив у середу в ефірі радіостанції BFMTV-RMC про військову підтримку сирійських повстанців, повідомляє Agence France-Presse. За його словами, Франція забезпечує їх військовим обладнанням, не призначеним для вбивства: засобами зв'язку та особистого захисту.

Прем'єр-міністр сказав, що Франція, як і раніше, вважає, що Башар Асад має залишити пост президента, але не планує брати участь у військових діях без підтримки ООН. Як зворотний приклад він навів війну в Іраку, яка, за його словами, "скінчилася хаосом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеські військові поїдуть шукати хімічну зброю у Сирії - ЗМІ

Протистояння між повстанцями і прихильниками Башара Асада триває з весни 2011 року. План врегулювання сирійського конфлікту, запропонований спеціальним посланцем ООН і Ліги Арабських держав Кофі Ананом, не дав результатів. 16 серпня Рада Безпеки прийняла рішення припинити роботу місії спостерігачів ООН в Сирії.

Західні країни виступають за відхід Башара Асада. США і Великобританія відправляли повстанцям невійськову допомогу, в тому числі медикаменти і водоочищувачі. Ведеться дискусія про надання повстанцям зброї, про військової інтервенції. Росія і Китай вважають, що збройне втручання призведе до посилення конфлікту. Сирійська опозиція стверджує, що країна не зможе самостійно вийти з кризи. 20 серпня Барак Обама заявив, що США можуть переглянути рішення про невтручання, якщо сирійська влада застосує хімічну або біологічну зброю.

 

Зараз ви читаєте новину «Французький прем'єр відкрито заявив про військову підтримку сирійських повстанців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути