Ексклюзиви
пʼятниця, 08 вересня 2023 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря – подробиці від ЗСУ

Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря – подробиці від ЗСУ
На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційного удару неподалік Козацького. Фото: pixabay.com

Сьогодні вночі Російська Федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Ворог учора завдав сім ракетних і 74 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомив уранці 8 вересня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Попівки, Сального Чернігівської області, Сум, Грабовського, Старикового Сумської області, Гранового Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів. Зокрема: Тур'я, Блешня Чернігівської області, Козаче, Угроїди, Грабовське Сумської області та Уди, Ветеринарне, Вовчанськ, Бударки, Гатище, Огірцеве Харківської області", – звітує Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили прокоментували заяви РФ про бомбу ФАБ-1500

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Золотої Ниви, Роботиного, Новоданилівки та Омельника Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів. Серед них: Ольгівське, Гуляйполе, Левадне, Мала Токмачка, П'ятихатки, Роботине, Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційного удару неподалік Козацького. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Антонівка, Херсон, Велетенське, Томина Балка Херсонської області.

Розпочалася 562-га доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 39 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території. Мають успіх в районі південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділами ракетних військ та артилерії уражено склад боєприпасів, шість артилерійських засобів, два пункти управління, два зенітно-ракетних комплекси росіян.

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря – подробиці від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути