Ексклюзиви
пʼятниця, 08 вересня 2023 06:53

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ мають успіхи на фронті – найголовніше зі зведення Генштабу

ЗСУ мають успіхи на фронті – найголовніше зі зведення Генштабу
У результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмуту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 562-га доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 39 бойових зіткнень, повідомив уранці 8 вересня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

"Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території. Мають успіх в районі південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника", – звітує Генштаб.

Підрозділами ракетних військ та артилерії уражено склад боєприпасів, шість артилерійських засобів, два пункти управління, два зенітно-ракетних комплекси росіян.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Куп'янському напрямку ЗСУ відбили атаки противника в районі Синьківки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія виснажує окупантів. Але є проблеми – ISW

На Лиманському напрямку наші захисники відбили атаки противника в районі Новоєгорівки Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів біля Білогорівки Луганської області, західніше Діброви, Спірного Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів Донбасу.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили атаки противника в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару неподалік Майорська Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів Донецької області. У свою чергу, в результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмуту, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку противник невдало атакував в районах Кераміка та Авдіївки Донецької області. Завдав авіаційного удару поблизу Авдіївки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Протягом минулої доби тут наші воїни відбили понад 10 атак ворога. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ЗСУ відбили атаки противника в районі південніше Пречистівки. Ворог завдав авіаційного удару біля Урожайного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

Російський оборонно-промисловий комплекс зіткнувся зі зростаючим дефіцитом комплектуючих для високоточного озброєння, а також гуми для виготовлення шин. Оборонно-промислова база РФ має значні проблеми поставок.

"Сірий імпорт" і контрабанда не можуть повністю покрити потреби країни-агресорки. Російські джерела також відзначили, що російський оборонно-промисловий комплекс не може виробляти достатньо гуми, щоб замінити зношені шини для військової техніки, життєво важливої для бойових дій на передовій. Це ускладнить пересування колісних транспортних засобів у болоті, під час дощу та ожеледиці.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ мають успіхи на фронті – найголовніше зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути