субота, 01 жовтня 2022 11:16

Вірменія може вийти з ОДКБ – Пашинян

Вірменія може вийти з ОДКБ – Пашинян
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян не виключає, що країна вийде з ОДКБ. Фото: news.un.org

Вірменія може припинити своє членство в Організації Договору з колективної безпеки на тлі загострення конфлікту з Азербайджаном.

Цього не виключає прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Про це він сказав в інтерв'ю Armenpress.

Пашинян розповів про нещодавню розмову із колегами по ОДКБ.

"В ОДКБ теж фіксують, що певні суспільні настрої у Вірменії дуже швидко розвиваються. У ході розмови навіть було сказано, що є побоювання, що Вірменія вийде з ОДКБ. Я ж сформулював протилежне, моя реакція була такою, що є побоювання, що ОДКБ вийде з Вірменії", – сказав Пашинян.

За його словами, "це не просто гра слів, це дуже серйозний зміст".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін втрачає вплив у колишніх радянських державах – ISW

Пашинян нагадав, що Вірменія нині головує в ОДКБ. Країна очікує чіткої політичної оцінки конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

"Коли ми раніше обговорювали з партнерами з ОДКБ питання безпеки Вірменії, ми отримали дуже чіткі запевнення, що кордон Вірменії є червоною лінією для ОДКБ. Коли минулого року відбулися події на ділянках Сотка та Хознавара, ми, звичайно, звернулися до ОДКБ, і отримали дуже дивну відповідь, що кордон недемаркований та неделімітований. Звідси постало питання: у такому разі де проходить ця червона лінія", – сказав Пашинян.

Вірменія вже тоді чітко сформулювала потребу чіткої відповіді ОДКБ на це питання.

"Це важливо не лише для Вірменії, а й для ОДКБ, тому що сказати, що між Вірменією та Азербайджаном немає кордону, означає сказати, що немає ОДКБ, тому що ОДКБ має зону відповідальності, яка позначена кордонами. Якщо немає кордону, то немає й зони відповідальності, якщо немає зони відповідальності, то немає й організації", – сказав прем'єр.

Уранці 23 вересня у кількох населених пунктах Вірменії та Азербайджану знову сталася стрілянина. Країни звинуватили одна одну в порушенні режиму припинення вогню на кордоні.

Сполучені Штати Америки підтримують територіальну цілісність Вірменії. США засуджують "смертоносні напади Азербайджану" на цю країну, вважаючи їх нападами на суверенітет Вірменії. Про це заявила речниця Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі під час свого першого візиту до Вірменії.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія може вийти з ОДКБ – Пашинян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути