понеділок, 18 грудня 2017 13:20

Архієрея можуть ув'язнити на 8 років

Архієрея можуть ув'язнити на 8 років
Скандальному тернопільському владиці Мстиславу загрожує 8 років тюрми. Фото - День

Колишнього архієрея Української Автокефальної Православної Церкви у Тернополі 39-річного Мстислава Гука звинувачують у розкраданні грошей.

Йому загрожує до 8 років в'язниці. Про це повідомила Наталя Шевчук, голова Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Мефодія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священики не прийняли архієпископа, який бився в нічному клубі

У листі, який правоохоронці адресували Шевчук, йдеться, що ще 9 листопада розпочато досудове розслідування у справі розкрадання грошей священиком.

Тернопільського архієпископа Української автокефальної православної церкви Мстислава Гука позбавили сану за недостойну священнослужителя поведінку. Таке рішення прийняли 6 грудня торік на архієрейському соборі в Тернополі. Мстислав Гук з іншими священнослужителями розважався в тернопільському барі "Сіті". Відеокамери закладу зняли, як батюшки розпивають спиртні напої, танцюють із дівчатами та б'ються з відвідувачами. Після оприлюднення відео Мстислава відправили на покаяння в Спасо-Преображенський Угорницький монастир. Двох священиків та іподиякона тимчасово відсторонили від пастирських обов'язків. Згодом ім'я Гука фігурувало у новому скандалі щодо незаконного продажу частини монастирського майна.

Зараз ви читаєте новину «Архієрея можуть ув'язнити на 8 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути