четвер, 22 лютого 2018 09:37

Апеляційний суд скасував дозвіл на затримання Петра Димінського

Апеляційний суд скасував дозвіл на затримання Петра Димінського
Петро Димінський більше не під арештом: суд скасував ухвалу. Фото - Zik

Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання бізнесмена, власника каналу ZIK Петра Димінського та доставку його до суду для обрання запобіжного заходу. Про це повідомив адвокат Димінського Микола Лисий.

За словами адвоката, апеляційний суд скасував ухвалу Печерського райсуду Києва від 18 грудня 2017 року про обрання Димінському запобіжного заходу.

"За результатами розгляду апеляційної скарги адвоката Апеляційний суд Києва прийняв нову ухвалу, якою відмовив в задоволенні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах головного слідчого управління Нацполіції України про застосування щодо Димінського П. П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", – повідомив Микола Лисий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Димінського не можуть оголосити у міжнародний розшук

Він також додав, що Печерський райсуд Києва скасував і постанову прокурора про закриття кримінального провадження щодо охоронця Димінського Андрія Борща, якого правоохоронці спершу підозрювали у скоєнні смертельної ДТП на Львівщині.

"Слідчий суддя прийшов до висновку, що постанова прокурора не відповідає вимогам законності та неупередженості, не ґрунтується на всебічному та повному дослідженні обставин кримінального провадження, адже спростування пред'явленої Борщу А. В. підозри потребує подальшого досудового розслідування. Згідно з ухвалою слідчого судді, при новому розслідуванні належить виконати необхідні слідчі дії щодо з'ясування обставин про наявність чи відсутність складу злочину", – додав Микола Лисий.

Петро Димінський — власник футбольного клубу "Карпати" й телеканалу "ЗІК". 18 серпня торік на трасі Львів — Краковець "Мерседесом" протаранив "Опель" 31-річної Наталії Тріли. Провину за ДТП узяв на себе охоронець мільйонера Андрій Борщ, 43 роки. За два дні після аварії бізнесмен вилетів приватним літаком до швейцарської Женеви. Досі не повернувся. Його адвокати заплатили матері загиблої Марії Трілі. Вона відмовилася від матеріальних претензій. Однак експерти довели, що за кермом був Димінський. 12 грудня його оголосили в розшук.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд скасував дозвіл на затримання Петра Димінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути