Ексклюзиви
четвер, 17 грудня 2020 21:08

Антоненка залишили під вартою попри погіршення стану здоров'я

Антоненка залишили під вартою попри погіршення стану здоров'я
Суд не задовольнив клопотання захисту Андрія Антоненка про зміну йому запобіжного заходу. Фото: Facebook

Шевченківський районний суд міста Києва залишив під вартою Андрія Антоненка, фігуранта справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, .

Так, не задовольнив клопотання захисту підозрюваного про зміну йому запобіжного заходу через погіршення стану здоров'я та підозру на коронавірусу. Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні 17 грудня.

Цим рішенням суд зобов'язав начальника ДУ "Центр охорони здоров'я Державної кримінальної виконавчої служби України в Києві та в Київській області" та начальника ДУ "Київський слідчий ізолятор" забезпечити право Антоненка на належну медичну допомогу та забезпечити йому медичне обстеження і лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Шеремета: МВС знає, хто є замовником і виконавцем

Суд також надав свою згоду на його етапування до медичного закладу для надання медичної допомоги згідно з призначенням лікаря.

Ухвала може бути оскаржена у Київському апеляційному суді.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 12 січня о 14:00.

Рік тому, 12 грудня, поліція назвала підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Це музикант і доброволець Андрій Антоненко, дитячий кардіохірург і волонтер Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь. Їхні імена озвучили на брифінгу, на якому були присутні керівники Нацполіції, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка та президент Володимир Зеленський. Трьох підозрюваних того ж дня затримали. Наступного дня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи. Антоненка й Кузьменко арештували на два місяці без права на заставу. Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт. Зараз за ґратами залишається лише Андрій.

Зараз ви читаєте новину «Антоненка залишили під вартою попри погіршення стану здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути