пʼятниця, 14 жовтня 2011 11:38

Американського мільярдера ув'язнили 11 років за торгівлю інсайдом

Американського мільярдера ув'язнили  11 років за торгівлю інсайдом

Суд Нью-Йорку засудив мільярдера Раджа Раджаратнама, керівника інвестиційного фонду Galleon, до 11 років ув'язнення за торгівлю інсайдом. Крім того, він має сплатити штраф на 10 млн доларів.

54-річний Раджаратнам - головний учасник найгучнішої справи про торгівлю внутрішніми корпоративними відомостями в історії США. На момент арешту його статки становили 1,5 млрд доларів. Раджаратнам посідав, за даними журналу Forbes, 236-ту позицію серед 400 найбагатших американців.

Як сказав суддя федерального суду Манхеттена, засновник хедж-фонду Galleon заробив на незаконній торгівлі понад 50 млн доларів, передає Бі-Бі-Сі.

Після судового процесу, що тривав два місяці, у травні виходця зі Шрі-Ланки було визнано винним за п'ятьма епізодами змови і дев'ятьма епізодами шахрайства з цінними паперами.

Суддя вирішив не відпускати Раджаратнаму під заставу. Він повинен прибути до в'язниці 28 листопада.

Звинувачення вимагало засудити фінансиста до 20 років позбавлення волі, однак захист наполягав на більш м'якому покаранні.

Як сказав окружний суддя Річард Холуел, Раджаратнам потерпає від гострої форми діабету, а також потребує пересадки печінки. Стан його здоров'я було враховано при винесенні вироку.

Крім того, Раджаратнам був філантропом і надав благодійну допомогу жертвам землетрусу в Пакистані та постраждалим у результаті терактів 11 вересня. Але він також підозрювався у фінансуванні організації "Тигри Звільнення Таміл Іламу".

При винесенні вироку підсудний не виказав жодних емоцій. За словами адвокатів, Раджаратнам намагався захистити своїх близьких від пильної уваги ЗМІ, які висвітлювали гучний судовий процес.

У цій же справі на терміни від декількох місяців до 10 років було засуджено в цілому більше двох десятків людей.

Серед засуджених є й колишня королева краси Даніель К'єза, що працювала трейдером у хедж-фонді Bear Stearns. За словами обвинувачів, 45-річна фінансистка, засуджена в липні до 2,5 року в'язниці, використовувала свої жіночі чари, щоб добувати конфіденційну інформацію у високопоставлених співробітників компаній.

Зараз ви читаєте новину «Американського мільярдера ув'язнили 11 років за торгівлю інсайдом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути