середа, 05 лютого 2014 11:25

Активіст Майдану каже, що зізнався у носінні зброї після тортур міліції

Активіст Майдану каже, що зізнався у носінні зброї після тортур міліції

У мережі з'явилося відео, на якому мешканець Полтавщини активіст Майдану Віталій Рубан розповів, що зізнання про носіння вогнепальної зброї його змусили записати міліціонери, застосовуючи катування.

Як передає Еспресо.TV, хлопець, який у відео МВС постав в образі проплаченого майданівця, розповів, що їх з товаришем затримали просто на вулиці, заштовхали в машину і привезли в Святошинський райвідділ міліції.

Там їх били і всіляко знущалися, а потім змусили підписати протокол, в якому сказано, що у них знайшли зброю. Чоловік пояснив, що погодився все підписати та записати на камеру "зізнання", щоб міліціонери припинили тортури. А також правоохоронці обіцяли потурбуватися про скорочення строку ув'язнення.

Після цього хлопця відвезли до суду, де розглянули його справу за статтею "масові заворушення" та присудили запобіжний захід у вигляді перебування під домашнім арештом строком на 2 місяці. Найближчим часом чоловік повинен поїхати з Києва.

Нагадаємо, 3 лютого в МВС заявили про затримання на Майдані двох осіб з вогнепальною зброєю, підтверджуючи свої слова відео із зізнаннями. Комендант Майдану Степан Кубів, своєю чергою, назвав такі заяви міліції вигадками і провокацією проти українців.

 

Зараз ви читаєте новину «Активіст Майдану каже, що зізнався у носінні зброї після тортур міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути