четвер, 29 грудня 2022 13:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Які ракети й звідки Росія випустила по Україні 29 грудня ‒ в Повітряних силах розповіли

Окрім крилатих ракет для атак на об'єкти критичної інфраструктури України 29 грудня російські терористи використали також іранські дрони-камікадзе.

Протиповітряна оборона знищила 11 баражуючих боєприпасів Shahed-131/136 вночі тільки на східному напрямку. Про це повідомили в командуванні Повітряних сил Збройних сил України.

Автор: facebook.com/kpszsu
  Загалом Росія 29 грудня випустила по Україні 69 ракет
Загалом Росія 29 грудня випустила по Україні 69 ракет

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Безглузде варварство" ‒ Кулеба звернувся до світу через російські ракетні атаки

"Близько 7:00 ворог атакував Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Волгодонська Ростовської області та північного району Каспійського моря. Росія вдарила також крилатими ракетами "Калібр" із кораблів у Чорному морі. Крім того, здійснено до шести пусків крилатих ракет Х-22 та Х-32 із дальніх бомбардувальників Ту-22М3, два пуски протирадіолокаційних ракет Х-31П", ‒ йдеться в повідомленні.

Російські загарбники також застосували зенітні керовані ракети С-300 по об'єктах інфраструктури прифронтових міст. Загалом, за попередніми даними, окупаційні війська застосували 69 ракет.

"Силами і засобами Повітряних сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, знищено 54 ворожі крилаті ракети", ‒ наголошують у Повітряних силах.

Російські загарбники вранці 29 грудня випустили по Україні крилаті ракети повітряного та морського базування, а також зенітні керовані ракети до ЗРК С-300. Ворог бив по об'єктах енергетичної інфраструктури, повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Вранці 29 грудня в більшості областей України було оголошено повітряну тривогу. Вибухи пролунали в різних регіонах України. Повідомляють про успішну роботу ППО.

Зараз ви читаєте новину «Які ракети й звідки Росія випустила по Україні 29 грудня ‒ в Повітряних силах розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути