Ексклюзиви
пʼятниця, 13 жовтня 2023 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Як підрив мосту між Горлівкою та Ясинуватою позначиться на бойових діях: у ЗСУ пояснили

Як підрив мосту між Горлівкою та Ясинуватою позначиться на бойових діях: у ЗСУ пояснили
Українські військові підірвали міст на трасі Горлівка - Ясинувата. Фото: t.me/andriyshTime

Після знищення мосту між тимчасово окупованими Горлівкою та Ясинуватою російські загарбники не зможуть швидко перекидати необхідні засоби південніше Бахмута.

Ця траса пролягає до Донецька, вона була однією із коротких доріг, якою противник міг швидко здійснювати постачання військ. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Він нагадав, що "першим дзвінком" для окупантів був вогневий контроль над трасою Бахмут-Горлівка, а другим став підрив мосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просування ЗСУ на деяких ділянках фронту показали на нових картах бойових дій

"Підрив цієї траси стане ще одним дзвіночком, що постачати угруповання, яке знаходиться південніше Бахмута стане складніше. Звісно, що за такої інтенсивності війни навіть день-два простою може призвести до різних наслідків. І, звичайно, це буде впливати на перебіг бойових дій. Плече підвозу збільшиться", - сказав Євлаш.

За його словами, такі атаки будуть продовжуватися поки Сили оборони "не переріжуть повністю всі ці логістичні маршрути й не знекровлять угруповання противника на цьому напрямку".

Євлаш також зазначив, що загарбники будуть знаходити якісь шляхи.

"Будуть робити насипи і тимчасові укріплення, проте таке вже серйозне пошкодження шляхопроводів відобразиться в подальшому на постачанні та перебігу бойових дій", - наголосив речник.

Підірвали міст між Ясинуватою та Горлівкою Донецької області. Це сповільнює логістику окупантів, які штурмують Авдіївку.

Росіяни під Авдіївкою Донецької області зазнають великих втрат. Кадри з геоприв'язкою показують, що окупанти втратили таку кількість бронетехніки, що дорівнює батальйону тактичної групи, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Як підрив мосту між Горлівкою та Ясинуватою позначиться на бойових діях: у ЗСУ пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути