понеділок, 16 липня 2007 08:07

Ахметову запропонували примирення в обмін на щиросерде зізнання

Ахметову запропонували примирення в обмін на щиросерде зізнання
Творчий колектив сайту Обозрєватель згоден помиритися з донецьким бізнесменом, народним депутатом V скликання Ринатом Ахметовим за умови, якщо він сам напише статтю про те, чим займався в останні 15 років.

Про це йдеться в спеціальному зверненні журналістів сайту на адресу Ахметова, опублікованому у відповідь на пропозицію його адвокатів укласти мирову угоду з нардепом.

Як повідомлялося раніше, Ахметов звернувся до лондонського суду з позовом про захист чести, гідності і ділової репутації за фактом публікацій "Ахметов працював в "нічну зміну" і "В Рината Ахметова стріляли. Правдива історія олігарха" на Обозрєвателі.

"Оскільки судовий позов проти Обозрєвателя набув широкий резонанс, ми вважаємо своїм обов"язком, по-перше, продовжити ретельне вивчення Вашої біографії; по-друге, отримуємо повне моральне право озвучити в Лондонському суді ті зібрані в ході розслідування факти, які не наважилися обнародувати у вказаних публікаціях", - відзначають журналісти Обозрєвателя.

Вони також заявляють, що були здивовані, дізнавшись, що адвокати Ахметова в своєму зверненні до суду наполягають на захисті чести і гідності його як бізнесмена і приводять докази його високої платоспроможності. У зв"язку з цим вони нагадують Ахметову, що з тих пір, як він дав присягу народного депутата, він не має права займатися підприємницькою діяльністю.

"А значить, ми не могли заподіяти шкоди Вашій діловій репутації, - роблять висновок журналісти. - Інакше доведеться визнати, що Ви суміщаєте політичну діяльність з підприємницькою, що є грубим порушенням як українського, так і загальноприйнятого в світі права".

Колектив Обозрєвателя нагадує Ахметову, що "йдучи в політику", він фактично погоджується стати публічною особою. "Це - поширена в світі практика. Як і наполегливий інтерес журналістів до деталей біографії відомих політиків і бізнесменів", - пояснюють журналісти.

"Ми усвідомлюємо, що безліч українських підприємців йдуть у владу для того, щоб захистити і розвинути свій бізнес. Але прагнемо допомогти кожному політикові зрозуміти, що влада- це не синекура, а Голгофа", - резюмують вони, пише Обозрєватель.

Зараз ви читаєте новину «Ахметову запропонували примирення в обмін на щиросерде зізнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути