понеділок, 22 серпня 2011 13:34

Спецтема: Трагедія на шахті у Суходільську

Ахметов звільнив директора шахти "Суходільська-Східна"

Ахметов звільнив директора шахти "Суходільська-Східна"

ПАТ "Краснодонвугілля" (Суходільськ Луганської обл.), що входить до групи "Метінвест", звільнило директора шахти "Суходільська-Східна", на якій наприкінці липня сталася аварія з трагічними наслідками, Павла Моісеєнка, призначивши замість нього Сергія Мельника.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в понеділок, Моісеєнко звільнений за згодою сторін.

"Основними завданнями нового директора шахти буде забезпечення найсуворішого дотримання правил охорони праці кожним з працівників шахти і впровадження розроблених та затверджених посилених програм із забезпечення промислової безпеки", - сказав генеральний директор ПАТ "Краснодонвугілля" Олександр Потапенко.

За його словами, мова йде про посилені програми додаткового охолодження повітря під землею, максимальної автоматизації систем контролю місцезнаходження людей під землею і, перш за все, додаткового навчання працівників техніці безпеки.

У свою чергу, новий керівник шахти висловився за суворе дотримання техніки безпеки на робочих місцях.

У прес-релізі наголошується, що Мельник має великий практичний досвід роботи у вуглевидобувній галузі, в тому числі на керівних постах: він уже очолював шахту "Суходільська-Східна" з 1999 по 2003 рр.., Після цього обіймав посаду директора "Донецької вугільної енергетичної компанії", потім - директора шахти" Довжанська-Капітальна". Закінчив Московський Всесоюзний політехнічний інститут за спеціальністю "гірничий інженер", кавалер знаків "Шахтарська слава" і "Шахтарська доблесть".

Як повідомила прес-секретар бізнесмена Рината Ахметова Олена Довженко, "завдання, яке поставив Ахметов перед менеджментом і яку особисто контролює - це зробити почесну працю шахтаря максимально безпечною, над цим працюють сьогодні всі служби 24 години на добу".

За її словами, Ахметов прекрасно усвідомлює, що умови видобутку на українських шахтах неймовірно складні, тому інвестування в саму сучасну інфраструктуру і технології для забезпечення безпеки праці є головним завданням для менеджерів холдингів.

Як повідомлялося, наприкінці липня - початку серпня на ряді українських шахт, у тому числі на "Суходільській-Східній" та ім. Бажанова, сталися аварії, в результаті яких загинули близько 40 шахтарів.

"Краснодонвугілля" - одна з найбільших вугільних компаній України з видобування і збагачення коксівного вугілля марок "Ж" і "К", об'єднує сім шахт і шахтоуправлінь, дві збагачувальні фабрики, а також сервісні підрозділи. У компанії працює 15 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов звільнив директора шахти "Суходільська-Східна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути