Ексклюзиви
пʼятниця, 03 квітня 2020 09:48

Агресивні порушники карантину побили журналістів під час зйомок

Агресивні порушники карантину побили журналістів під час зйомок
На журналістку одного з телеканалів напали під час підготовки матеріалу про порушення карантину. Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

2 квітня на території столичного Гідропарку відвідувачі спортивного майданчика, що порушували карантин, напали на знімальні групи двох телеканалів.

За фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів відкрили два кримінальних провадження, повідомили у пресслужбі прокуратури міста Києва.

За попередньою інформацією, журналісти зазнали нападів під час підготовки репортажів про результати інспектування столичних парків та спортивних майданчиків. Зокрема, щодо дотримання киянами заборон на відвідування вказаних об'єктів під час карантину.

На зауваження журналістів про порушення карантину один із чоловіків, які перебували в той час на спортивному майданчику в Гідропарку, відреагував агресивно. Він накинувся на знімальну групу, пошкодив відеотехніку.

Пізніше на вказаний спортмайданчик приїхали журналісти іншого телеканалу та почали знімати аналогічний репортаж. Просто під час зйомки інший невідомий чоловік напав і на цю знімальну групу. Він застосував фізичну силу до журналістки та пошкодив знімальну техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: директора ринку оштрафували на 34 тис. грн

Загалом унаслідок сутичок із порушниками карантину в Гідропарку тілесні ушкодження отримали двоє журналістів та оператор.

Постраждалі працівники ЗМІ звернулися до поліції. Там відкрили два кримінальних провадження за фактом погроз та насильства щодо журналістів і за фактом перешкоджання професійній журналістській діяльності.

Хід досудового розслідування у кримінальних провадженнях контролюватиме прокуратура міста Києва.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував у Facebook відео нападу невідомих на знімальну групу телеканалу Zik. Від агресії порушників карантину в Гідропарку постраждали також журналісти телеканалу "Еспресо".

Поліцейські оштрафували 130 українців, які повернулися з-за кордону і порушили правила самоізоляції, обов'язкової через поширення COVID-19.

Відмова перебувати вдома впродовж 14 днів коштувала громадянам 17 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Агресивні порушники карантину побили журналістів під час зйомок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути