четвер, 02 квітня 2020 18:10

Скількох українців оштрафували за порушення самоізоляції

Скількох українців оштрафували за порушення самоізоляції
Поліцейські оштрафували 130 українців, які порушили правила самоізоляції. Фото: ЛМР

Поліцейські оштрафували 130 українців, які повернуся з-за кордону і порушили правила самоізоляції у зв'язку поширенням COVID-19.

Відмова перебувати вдома впродовж 14 днів коштувала громадянам 17 тис. грн. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає пресслужба МВС.

За його словами, поліція буде вибірково контролювати дотримання самоізоліції тими громадянами, які нещодавно приїхали до України. Оскільки здійснювати тотальний контроль просто неможливо.

"Будемо телефонувати їм і нагадувати про вимогу перебувати вдома, виїжджатимемо з перевірками. Якщо людину не застанемо, складемо адміністративний протокол, а вона потім сплатить штраф - 17 тисяч гривень", - пояснив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки повернутих із-за кордону українців втекли з обсервації - їх покарають

Загалом, правоохоронці вже склали понад 3 тис. адмінпротоколів за порушення карантину. Більшість із них щодо власників кафе, ресторанів, торгівельно-розважальних центрів, які не зачинили свої заклади вчасно.

Заступник міністра наголосив, що запроваджений карантин для мінімізації поширення COVID-19 передбачає певні обмеження і накладає на українців відповідальність за його порушення.

"У багатьох європейських країнах зараз взагалі заборонено на вулицю виходити довше, аніж на пів години: вигуляти собаку або зайти до продуктового магазину чи аптеки. Тому, вибачте, але заходи, ухвалені в Україні, і заходи в Іспанії і Італії, де потрібно мати спеціальний дозвіл на вихід з дому, просто непорівнянні", - сказав заступник Авакова.

Геращенко також поінформував, що на сьогодні поліцейські, які контактують з громадянами, забезпечені засобами захисту.

Поліція склала 3120 адмінпротоколів та відкрила 33 кримінальні провадження проти порушників карантину, що запроваджений в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Скількох українців оштрафували за порушення самоізоляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути