субота, 19 листопада 2022 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Агітують радянськими фільмами ‒ на Запоріжжі вербують "добровольців" на війну
3

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області гауляйтер Євген Балицький агітує місцевих жителів вступати до його "добровольчого батальйону імені Судоплатова".

Пропагандисти з новою силою взялись до роботи. Зокрема, у Мелітополі розмістили величезні борди, а для агітації використовують старі радянські фільми. Про це повідомляє РІА Мелітополь.

Видання зазначає, що з Кремля Балицькому ще на початку вересня прийшло суворе розпорядження з чіткими датами, коли він має набрати на підконтрольній йому території потрібну кількість "добровольців" для війни з Україною.

У Мелітополі та районі появляються борди із агітацією вступати до «добровольчого батальйону імені Судоплатова»
Фото: ria-m.tv
У Мелітополі та районі появляються борди із агітацією вступати до «добровольчого батальйону імені Судоплатова»
У Мелітополі та районі появляються борди із агітацією вступати до «добровольчого батальйону імені Судоплатова»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запорізькій області окупанти розстріляли родину з двома дітьми – депутат

"Однак, як тільки Балицький не силувався, як не рекламував скрізь, де тільки міг, свій батальйон, величезних натовпів охочих вирушити на смерть так і не з'явилося. Тепер псевдогубернатор зовсім зневірився і наказав своїм підручним пропагандистам подвоїти зусилля на терені агітації та вербування. І пропагандисти радісно взялися до роботи, тим паче, що весь цей захід спонсорується за рахунок російських платників податків, а отже – оплачується щедро", ‒ йдеться у повідомленні.

Зокрема, для емоційно-психологічного впливу на почуття любителів Радянського Союзу та "русского мира" пропагандисти вдалися до маніпуляції та використали в ролику кадри з радянського фільму "Вони боролися за Батьківщину". Потенційним добровольцям пропонують "повторити подвиг дідів" та вступити до батальйону ім. Судоплатова.

А із самого батальйону пропагандисти малюють образ "супер-підрозділу" найвищого класу. У той же час по всьому Мелітополю почали з'являтися агітки із закликами вступати до батальйону Судоплатова. Пропагандистські борди, які висіли ще з часів псевдореферендуму, зараз активно замінюють на банери з рекламою незаконного військового угруповання.

"Добровольцям окупанти нічого не обіцяють, райдужних перспектив не малюють, а просто наказують – "вступай". Подібні банери, як гриби після дощу, з'являються і в Мелітопольському районі. Навіть незважаючи на такі зусилля, добровольців у угруповання Балицького, як і раніше, немає", ‒ пише видання.

Російські загарбники традиційно ховаються за мирними жителями на тимчасово захоплених територіях. Зокрема, в Мелітополі на Запоріжжі та в районі військові РФ заселяються в будинки, квартири й установи. Майже в кожному селі перебувають сотні терористів.

Російські окупанти намагаються збирати кров у жителів тимчасово захопленого Мелітополя на Запоріжжі. Загарбники зазнають втрат, "300"-х доставляють до мелітопольської лікарні, звідки виганяють цивільних. Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Агітують радянськими фільмами ‒ на Запоріжжі вербують "добровольців" на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути