Ексклюзиви
субота, 30 травня 2020 13:53

Адвокат жертви "поліцейського зґвалтування" повідомив важливі подробиці

Адвокат жертви "поліцейського зґвалтування" повідомив важливі подробиці
Працівників Кагарлицького відділу поліції Миколу Кузіва та Сергія Сулиму підозрюють у зґвалтуванні і побитті. Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

Того вечора, коли 26-річну мешканку Ставів викликали в Кагарлицьку поліцію на допит - справа про крадіжку навіть не була внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

А відтак, слідчі не давали вказівку оперативникам працювати зі свідками чи підозрюваними. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів адвокат потерпілої Євген Мельниченко.

"Інших підстав для виклику жінки не придумали. Бо знали, що вона не поїде в сауну чи ще кудись розважатися. Тому сказали привезти її саме у відділок. Один із підозрюваних, Микола Кузів, приїжджав до сусіда потерпілої, Михайла, ремонтувати машину. Так познайомився з нею. Казав їй не раз, мовляв, я впевнений, що ти вже моя, і будеш робити так, як я скажу. Але жінка ніяк ре реагувала. Скоріше, навіть була нейтральною. А віз жінку той самий сусід Михайло. Якщо з'ясується, що він знав, для чого везе її, - піде як співучасник", - каже Євген Мельниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтування в Кагарлику: полетіли перші голови

Сам Михайло говорить, що зустрічався з потерпілою. І знав тільки про допит у якості свідка. Чекав жінку біля відділку 5 годин, а потім поїхав додому. Вона попросила її забрати о 4-й ранку.

"Я чекав її під відділком. Нічого підозрілого не чув і не бачив. Коли віз додому - вона теж нічого не казала. Бачив тільки, що в неї червоні руки", - говорить Михайло.

Іншого потерпілого, якого того вечора катували у відділку, вимагали зізнатися в крадіжці. Після цього випадку його в селі не бачили.

25 травня затримали двох працівників Кагарлицького відділу поліції на Київщині. Оперуповноваженого 29-річного Сергія Сулиму та начальника сектора кримінальної поліції 35-річного Миколу Кузіва підозрюють у побитті та зґвалтуванні 26-річної Нелі із села Стави вночі напередодні. Її викликали до поліції як свідка у справі про крадіжку з магазину. Обох підозрюваних арештували без права на заставу.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат жертви "поліцейського зґвалтування" повідомив важливі подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути