Ексклюзиви
субота, 19 травня 2018 13:34

Адвокат бойовика Лусваргі домігся відкриття справи проти націоналістів

Адвокат бойовика Лусваргі домігся відкриття справи проти націоналістів
Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України відкрити кримінальне провадження через затримання націоналістами бойовика ДНР Рафаеля Лусваргі. Фото — УНН

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України відкрити кримінальне провадження через затримання націоналістами бойовика ДНР Рафаеля Лусваргі. Відповідне рішення суду опублікував адвокат найманця Валентин Рибін.

Адвокат звернувся до СБУ з заявою про вчинення кримінального правопорушення проти Лусваргі. У заяві йшлося, що лідер націоналістичної організації "С14" Євген Карась та група невідомих "незаконно позбавили волі" Рафаеля Лусваргі, били та принижували його. Валентин Рибін вимагав від СБУ відкрити провадження за статтями Кримінального кодексу України - "тероризм" та "незаконне позбавлення волі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат зірвав суд над бойовиком ДНР

Оскільки адвокат не отримав відповіді від спеслужби, він поскаржився суду на її "бездіяльність". У підсумку суд постановив, що СБУ має упродовж 24 годин відкрити кримінальне провадження щодо затримання Лусваргі та розпочати досудове розслідування.

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області 7 травня обрав запобіжний захід бразильцю Рафаелю Лусваргі, який воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі - тримання під вартою без права внесення застави терміном на два місяці. 25 січня 2017 року Рафаель Лусваргі був засуджений постановою Печерського районного суду до 13 років ув'язнення із конфіскацією майна. Його визнали винним у створенні терористичної організації та незаконних збройних формувань. Лусваргі визнав свою провину. Проте згодом Апеляційний суд скасував вирок через процедурні порушення. Бразилець спочатку утримувався під вартою, але потім йому змінили запобіжний захід, і він опинився на волі, де жив в одному з київських монастирів Української православної церкви Московського патріархату та планував стати ченцем. Прокурор у справі бойовика пояснив, що Лусваргі випустили з СІЗО, бо планували обміняти з військовополоненими ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат бойовика Лусваргі домігся відкриття справи проти націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути