понеділок, 20 лютого 2012 15:40

9-річний рівнянин витягнув друга з-під криги

Рівненський школяр Дмитро Левицький завдячує життям своєму однокласнику Владиславу Шугайлі. Минулої п'ятниці 17 лютого хлопець ледве не потонув в центі міста, якби не вчасна допомога товариша.

Близько 14-тої години дня друзі гуляли берегом річки Устя, що ділить Рівне навпіл. Хлопці саме верталися зі школи по закінченні уроків. Неподалік залізничного вокзалу вирішили покататися на ковзанці.

"За своєю розвагою діти не помітили, як до них наблизився гурт зухвалих старшокласників. Юнаки спершу глузували з менших учнів. Потім один з них вирвав з рук Дмитра його портфель і закинув аж на середину річки", - розповідає капітан Микола Прокопчук з обласного управління МНС. – "Після цього старшокласники забралися геть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська гірська річка вбила київського туриста

Важкий портфель хлопця упав на кригу, у ньому було кілька підручників. Дмитро обережно підійшов і уже хотів схопити свою сумку, але в цей момент лід під його ногами провалився. Школяр з'їхав у промоїну, зате встиг схопитися руками за край криги.

Рибалок або перехожих з набережної, які могли би допомогти хлопчику, у той момент поблизу не було.

"У тому місці глибина більше 2-х метрів. Зимовий одяг уже намок і тягнув дитину донизу. Владислав не розгубився і поліз на річку рятувати друга, ліг на кригу і щосили тягнувся до товариша", - додає Прокопчук. – "Було кілька спроб, перш ніж їм вдалося схопитися за руки. Нарешті, за кілька хвилин, Владислав таки подужав витягти Дмитра на берег".

Хлопці покинули портфель у річці, а самі розбіглися по домівках грітися. Їхні матері повідомили рятувальників про випадок лише наступного дня.

Зараз ви читаєте новину «9-річний рівнянин витягнув друга з-під криги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути