пʼятниця, 18 травня 2012 10:30

6-річний хлопчик отримав сильні опіки в дитсадку на Дніпропетровщині

6-річний хлопчик отримав сильні опіки в дитсадку на Дніпропетровщині
Хлопчик отримав опіки 2-3 ступеня. Фото: tiras.ru

Днями 6-річного дніпродзержинця Станіслава з опіками 2-3-го ступеня каретою швидкої допомоги доставили в місцеву лікарню №7 прямо з дитсадка № 38. Як повідомила "Сегодня" мати малюка Оксана Молочна, дитина облилася окропом, у нього серйозно постраждали права рука і живіт (15% опіків).

"У понеділок, 14 травня, я привела Стасика абсолютно здоровим у дитсадок, а через пару годин мені подзвонили і повідомили, що у нього опіки. Я дуже злякалася. Мені сказали, що нянечка підігрівала чайник в кімнаті, де грають діти. Мовляв, на кухні не видно, як він кипить. А мій Стасик в цей час біг і зачепив гарячий посуд, який перекинулася на нього. Лікар сказав, що у нього залишиться шрам на руці", - каже Оксана і додає, що працівники дитячого закладу зараз відвідують дитину в лікарні і оплачують лікування.

"Я не писала заяву в прокуратуру. Однак якісь заходи повинні бути прийняті щодо вихователів, щоб вони не чай-каву пили на роботі, а за дітьми доглядали", - говорить Молочна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихователька заплатить 850 гривень за обпарену кип"ятком дівчинку

До слова, в той же день в дніпродзержинському дитсадку №9 теж сталася НП: 5-річний Вітя вдарився об стілець на занятті фізкультурою і отримав рану підборіддя.

"Коли я дізнався про те, що трапилося, відразу примчав в садок і відвіз дитину до лікарні №7. Йому надали допомогу, і ми вирішили залишити дитину вдома на два тижні", - говорить батько Віктора Олександр і додає, що поки до вихователів у нього претензій немає.

Між тим, в дитсадках № 38 і №9 коментувати те, що трапилося відмовилися. Застати на місці начальника управління освіти Дніпродзержинська не вдалося. А ось прокурор Заводського району Дніпродзержинська Максим Довгаль пояснив: незважаючи на те, що батьки офіційно не висловили претензій до вихователів, за фактом травмування дітей прокуратура проводить перевірку.

"Те, що у батьків немає претензій - нічого не значить. Факт залишається фактом. Наприклад, учитель фізкультури несе відповідальність за життя і здоров'я дітей на уроці ", - говорить Максим Довгаль.

 

Зараз ви читаєте новину «6-річний хлопчик отримав сильні опіки в дитсадку на Дніпропетровщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути