Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2018 09:00

45 осіб загинули у наймасштабнішому ДТП України

45 осіб загинули у наймасштабнішому ДТП України
45 осіб загинуло внаслідок зіткнення автобуса та електровозу. Фото: chrontime.com

12 жовтня 2010-го на залізничному переїзді біля міста Марганець Дніпропетровської області сталося смертельне ДТП. 45 загиблих. Серед них - 3 дітей. Ця аварія вважається наймасштабнішою за часів незалежності України. Їй приписали назву "Марганецька катастрофа".

Майже дев'ята ранку. Автобус "Еталон" із 52 пасажирами виїхав на залізничний переїзд. Попри те, що був попереджувальний заборонний сигнал світлофора, водій спробував перемкнути передачу. Маршрутка заглохла. Сталося це прямісінько посеред переїзду. У той час рухався електровоз, який на швидкості протаранив автобус. Машиніст зміг зупинитись лише за 300 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загиблих на переїзді в Марганці ховали із закритими обличчями

41 людина загинула відразу. Ще 4 померли в лікарні. Вижило лише 7 пасажирів. Це ті, хто останніми заходили в автобус, а під час зіткнення повилітали через вікна та в інший бік руху електровоза.

Згідно розслідування, кермувальник автобуса права перевозити людей не мав. Адже його допустили до роботи без оформленого трудового договору. Та й відповідне навчання з інструктажем водій не проходив.

Кожен водій, який займається перевезеннями пасажирів, щороку має проходити медогляд. У цього ж водія остання дата - 2004-й. Після скоєного власник автобуса з України втік. Лише через 3 роки його вдалося затримати у Бресті. Як результат - чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі. При цьому державне звинувачення вказало на занадто м'яке покарання за смерть 45 осіб.

7 жовтня під Харковом легковик зіштовхнувся з рейсовим автобусом. Водій ВАЗа загинув, пасажир автобуса отримав травму. Попередньо встановлено, що водій автомобіля ВАЗ не впорався з керуванням.

Зараз ви читаєте новину «45 осіб загинули у наймасштабнішому ДТП України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути