середа, 24 лютого 2021 14:39

40 хв. стояла сама: 5-річну дівчинку серед лісу висадили з автобуса

40 хв. стояла сама: 5-річну дівчинку серед лісу висадили з автобуса
Дитина 40 хвилин стояла на морозі, поки її не побачила сусідка і не відвела додому Фото: pixabay.com

В селі Новомиколаївка Мелітопольського району Запорізької області 5-річну вихованку дитсадка дорослі висадили на порожній зупинці й поїхали.

Дитина 40 хв. стояла на морозі, доки її не побачила сусідка і не відвела додому, пише "Новий день".

Відомо, що дівчинка ходить у дитячий садок у селі Семенівка. Щоранку вихованців дитсадка та учнів школи забирає шкільний автобус. Увечері дітей розвозять по домівках, висаджуючи на зупинках, де на них чекають батьки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замкнула в холоді без їжі: жінка покинула синів і втекла з коханцем

Цього разу автобус дівчинку привіз, але на зупинці батьків не було. Тому вихователька просто висадила дитину, і автобус поїхав далі.

Дівчинка стояла на околиці села, де поряд ліс і річка. Її помітила школярка із сусідньої вулиці. Вона і відвела дівчинку додому. Після чекання на зупинці дитина захворіла.

Як виявилося, батьки не зустріли дитину, бо не знали, що автобус приїде раніше. У відділі освіти Семенівської ОТГ повідомили, що вихователі намагалися додзвонитися до батьків дівчинки, але ті слухавку не брали.

Ситуацію, що сталася з дитиною, у відділі освіти пояснюють так: ДСНС попередила про погіршення погодних умов, а в Новомиколаївці є пагорб, який за таких умов стає непроїзним. Тож водієві автобуса не можна було зволікати, інакше він не зміг би розвезти інших дітей. Як говорить начальник відділу освіти Владислав Ткаченко, вихователі просили сусідів, що живуть неподалік, провести дитину додому, і ті погодилися.

У районному управлінні освіти повідомили, що батьки зі скаргою не зверталися. Але говорять, що в такій ситуації вихователі зобов'язані були передати дитину з рук у руки. Залишати дівчинку на зупинці було не можна.

У Бережанах на Тернопільщині жінка покинула синів 12 місяців та 2 років на співмешканця й бабу, а сама втекла. Діти були в холоді й голодні.

Зараз ви читаєте новину «40 хв. стояла сама: 5-річну дівчинку серед лісу висадили з автобуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути