пʼятниця, 10 липня 2020 10:17

4 лікарів підозрюють у смерті породіллі та каліцтві її сина

4 лікарів підозрюють у смерті породіллі та каліцтві її сина
У Бориславі судитимуть 4-х лікарів, яких звинувачують у смерті 32-річної породіллі та каліцтві її новонародженого сина. Фото: ugyalta.com

4 лікарів Центральної міської лікарні Борислава на Львівщині підозрюють у смерті породіллі та завданні серйозної шкоди здоров'ю її новонародженого сина, який внаслідок цього став інвалідом.

Випадок стався під час пологів у вересні 2018 року, а підозру медикам у неналежному виконанні професійних обов'язків оголосили зараз. Про це сьогодні, 10 липня, повідомили у відділі комунікації ГУНП у Львівській області.

"У вересні 2018 року в Центральну міську лікарню Борислава поступила вагітна 32-річна мешканка міста. Під час пологів унаслідок неналежних дій лікарів жінка впала у кому, а згодом померла. А новонароджений хлопчик отримав серйозні проблеми зі здоров'ям і залишився неповносправним", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раптово померла 25-річна породілля

У жінки це були 4-ті пологи. Із 7 по 10 вересня вона була в стаціонарі лікарні, але її відпустили додому. 14-го жінка повернулася, у неї почалися проблеми, тому терміново потрібно було робити кесарів розтин, за даними прокуратури Львівщини.

"Черговий анестезіолог обрав вид анестезії та розпочав готувати обладнання для оперативного втручання. Однак, після 5 невдалих спроб інтубації – введення особливої трубки в трахею для анестезії – у жінки зупинилося серця. Операцію припинили й розпочали реанімацію. У жінки розпочалися судоми і лікарі покликали на допомогу завідувача хірургії, який теж не зміг провести трахеотомію. За кілька годин стан жінки був вкрай важким, а тому місцеві лікарі викликали львівську медицину катастроф, фахівці якої виконали необхідні маніпуляції. Після цього жінку підключили до апарата штучної вентиляції легень. Далі львівські медики прооперували породіллю, однак тривала гіпоксія та інші ускладнення незворотно вплинули на стан дитини та, як наслідок, призвели до інвалідності", - розповіли подробиці в прокуратурі.

Того ж дня пізно ввечері породіллю реанімобілем перевезли у відділення реанімації Львівської обласної клінічної лікарні, де вона 27 вересня 2018 року померла.

Розслідування справи тривало майже 2 роки. Зараз поліцейські оголосили підозру в неналежному виконанні обов'язків лікарю-анестезіологу, двом акушерам-гінекологам і хірургу міської лікарні Борислава. У разі доведення вини їм загрожує до 3 років в'язниці.

Лікаря пологового відділення Хустської райлікарні на Закарпатті визнали винним у неналежному виконанні професійних обов'язків, внаслідок чого загинула молода породілля. Медику присудили 1 рік позбавлення волі. Крім того засуджений і лікарня мають сплатити потерпілим майже пів мільйона гривень відшкодувань за моральну і матеріальну шкоду. Також лікар повинен сплачувати чверть зарплати на утримання 3 дітей померлої жінки.

Зараз ви читаєте новину «4 лікарів підозрюють у смерті породіллі та каліцтві її сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути