Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2020 18:10

Лікаря визнали винним у смерті породіллі: що присудили

Лікаря визнали винним у смерті породіллі: що присудили
Лікаря пологового відділення Хустської райлікарні на Закарпатті було визнано винним у неналежному виконання професійних обов'язків, внаслідок чого загинула молода породілля. Фото: pixabay.com

Лікаря пологового відділення Хустської райлікарні на Закарпатті визнали винним у неналежному виконання професійних обов'язків, внаслідок чого загинула молода породілля.

Жінка померла ще в липні 2017 року. Тячівський районний суд вже визнавав лікаря винним, той подав апеляцію до Львівського апеляційного суду. Втім 26 червня апеляційна установа підтвердила вирок суду першої інстанції. Вирок лікарю набув чинності, повідомляє прокуратура Закарпатської області.

"Підозрюваний, будучи медичним працівником, неналежно виконуючи професійні обов'язки, внаслідок недбалого ставлення до них, приймаючи пологи в пацієнтки допустив тяжку крововтрату, що призвела до смерті жінки", - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарні раптово помер 14-річний хлопець: що відомо

Лікарю призначено найвище покарання за статтею - 1 рік позбавлення волі. Крім того засуджений і лікарня мають сплатити потерпілим майже пів мільйона гривень відшкодувань за моральну і матеріальну шкоду. Також лікар повинен сплачувати чверть зарплати на утримання 3 дітей померлої жінки.

Це рідкісний випадок, коли лікар отримує реальний термін. Зазвичай довести провину медпрацівника практично неможливо, каже кореспондентові Gazeta.ua адвокат Сергій Старенький.

"Висновок, чи правильно діяв лікар чи ні, може зробити тільки інший лікар. А між ними існує корпоративна кругова порука і взаємостраховка. І так майже у всьому світі. Хоча мали б нести більшу відповідальність, ні ж це є в дійсності на сьогодні. Те, що сплачуватиме до повноліття дітям гроші - це нормальна практика. Були задоволені цивільні позови", - каже адвокат.

На Херсонщині винесли вирок завідувачу відділення Каховської центральної районної лікарні, анестезіологу 60-річному Володимирові Алмазову. З його вини в лютому 2016-го помер 3-річний Семен, якому оперували апендицит. 2 роки в'язниці із забороною протягом 3 років займатися лікарською практикою. Таке рішення виніс Каховський міськрайонний суд.

Зараз ви читаєте новину «Лікаря визнали винним у смерті породіллі: що присудили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути