понеділок, 09 листопада 2020 19:15

26 разів ловили на порушенні правил: розповіли про єгиптянина, який зніс 4 пішоходів

26 разів ловили на порушенні правил: розповіли про єгиптянина, який зніс 4 пішоходів
У Харкові 22-річний єгиптянин за кермом Volkswagen збив 4-х людей на острівці безпеки. Троє, серед них 10-річний хлопчик, в лікарні. Ще одна жінка від госпіталізації відмовилася. Фото: suspilne.media

Підозрюваного у ДТП на проспекті Науки в Харкові громадянина Єгипту 22-річного Алі Хенді взяли під варту із правом застави у 10,5 млн грн.

Таке рішення виніс сьогодні, 9 листопада, суддя Київського районного суду Костянтин Садовський.

"Клопотання слідчого задовольнити частково, застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в державній установі Харківський слідчий ізолятор в межах строку досудового розслідування на 60 днів, тобто до 5 січня 2021 року включно. Визначити суму застави у розмірі 10 млн 510 тисяч грн, які необхідно внести до сплину терміну особи під вартою", — йдеться в ухвалі.

Підозрюваний 26 разів притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, повідомляють у прокуратурі. Тричі - у 2017 році, 12 разів - в 2018 році, 8 разів - в 2019 році і вже тричі - в 2020 році.

Крім того, в 2018 році громадянин Єгипту був підозрюваним у кримінальному провадження за статтею "порушення правил дорожнього руху". Але справа була закрита за примиренням сторін. А 5 серпня цього року року в Дзержинський районний суд Харкова направляли обвинувальний акт у ще одній кримінальній справі - єгиптянина підозрювали в хуліганстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під заставою за різанину і влаштував гонки: що відомо про водія, який зніс 4 пішоходів

На засіданні іноземець свою провину в аварії повністю визнав. І пояснив, що його штовхнув автомобіль, який їхав від нього праворуч, - це і стало причиною аварії. Однак на вказаному автомобілі пошкоджень не знайшли.

"Він визнає, що він винуватий. Каже, рухався у лівій смузі. Перетинав перехрестя, тому що бачив, що зелене світло прямо. Він кається. Визнає, що він порушував правила дорожнього руху. Він приносить свої вибачення усім потерпілим. Каже, якщо б його не штовхнули, то цього б не сталося", - переказав слова підозрюваного перекладач.

Відомо, що Хенді безробітний, проживає в квартирі на проспекті Науки. За словами винуватця аварії, у нього є офіційна дружина - шлюб був укладений 2 роки тому. Та ніяких документів, які б підтверджували його сімейний стан, ніхто з правоохоронців не бачив.

Адвокат підозрюваного просив обрати запобіжний захід домашній арешт у нічний час. І запевнив, що його клієнт компенсує лікування потерпілим.

Аварія сталася 7 листопада близько 16.00 на проспекті Науки в Харкові. 22-річний іноземець на автомобілі Volkswagen Passat на великій швидкості наїхав на острівець безпеки, де стояли 4 людей. Трьох, серед них 10-річний Артем Колесник, доправили до лікарні. Відомо, що в хлопчика численні переломи, до реанімації він потрапив напередодні свого дня народження й там залишається. Його 48-річного батька вже відпустили додому. Найважчий стан у 60-річної Тетяни Веселої, вона отримала травму голови, перебуває в комі.

Зараз ви читаєте новину «26 разів ловили на порушенні правил: розповіли про єгиптянина, який зніс 4 пішоходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути