понеділок, 25 квітня 2022 11:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"24 квітня. Гуляйполе. Здається здох" - ЗСУ знайшли щоденник ще одного окупанта (18+)

"24 квітня. Гуляйполе. Здається здох" - ЗСУ знайшли щоденник ще одного окупанта (18+)
Російські окупанти ведуть щоденники, де пишуть про події, які відбуваються в Україні. Фото: Скріншот

Українські військові знайшли щоденник окупанта, який той загубив біля Гуляйполя Запорізької області.

У щоденнику росіянин робив короткі записи про свою воєнну подорож нашою країною. Їх у жартівливій манері зачитали на камеру українські воїни. Кадри опублікували на YouTube, передає Обозреватель.

"Поїздка Україною. 23 лютого – почали рух з колоною. 24 лютого – заїхали на територію України. 26 лютого – потрапили під обстріл танків", – писав терорист.

Наступний запис зробив уже 3 березня, зазначивши, що того дня його колона потрапила під мінометний обстріл. А 5 березня додав, ніби водії ворожої техніки поїхали у відпустку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

Судячи з подальшого тексту, 20-21 березня загарбник із товаришами перебували в селі Малинівка на Запоріжжі, де їх знову накрили мінометами.

Не встиг окупант написати лише про те, як потрапив під останній обстріл. Тож фінальний запис у його щоденнику зробили українські захисники.

"24 квітня. Гуляйполе. Здається здох", – написали воїни червоним маркером і прописними літерами, домалювавши в кінці смайлик.

Цього окупанта справді більше немає – в обкладинці щоденника бійці ЗСУ знайшли документи ліквідованого росіянина на прізвище Магомедов.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика!

Після звільнення Катюжанки на Київщині в школі знайшли один зі щоденників окупантів, імовірно, офіцерського рангу. Він вів його в зошиті, очевидно, знайденому в школі. У щоденнику аналізував воєнну стратегію РФ і вихвалявся допитами українців. Свої роздуми терорист почав описувати з 13 березня, коли російська армія вже майже два тижні як захопила територію села й окопалась у школі.

Зараз ви читаєте новину «"24 квітня. Гуляйполе. Здається здох" - ЗСУ знайшли щоденник ще одного окупанта (18+)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути