субота, 22 жовтня 2022 07:46

Спецтема: Війна Росії проти України

20 міст і сіл опинилися під вогнем: понад 118 обстрілів з неба, РСЗВ і ракетами

20 міст і сіл опинилися під вогнем: понад 118 обстрілів з неба, РСЗВ і ракетами
Російський агресор обстріляв 20 населених пунктів. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території та зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках.

Водночас не залишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Російський агресор обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні 22 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог на півдні рахує втрати: повідомили гарні новини з фронту

"Протягом доби противник завдав п'ять ракетних та 19 авіаційних ударів, здійснив понад 94 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони близько 20 населених пунктів. Це, зокрема, Харків, Куп'янськ; Бахмут, Одрадівка, Мар'їнка, Зеленопілля Донецької області; Запоріжжя, а також Нововоскресенське на Херсонщині. Для своїх злочинів противник використав авіаційні та зенітні керовані ракети, а також ударні БпЛА Shahed-136", – йдеться в повідомленні.

Росія з 10 жовтня пошкодила 30% електростанцій по всій Україні масованими обстрілами. Тому для переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним місця не лишилося, заявив 18 жовтня Володимир Зеленський.

Офіс президента вже попередив українців, що від 20 жовтня у всій Україні будуть впроваджуватися обмеження постачання електроенергії. Це тимчасові заходи.

Через російські обстріли струм може зникнути щохвилини. Потрібно правильно запастися консервами й сухою сублімованої їжею на такі випадки.

Зараз ви читаєте новину «20 міст і сіл опинилися під вогнем: понад 118 обстрілів з неба, РСЗВ і ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути