вівторок, 14 грудня 2021 20:42

16-річного водія, який зніс натовп на переході, відпустили додому

16-річного водія, який зніс натовп на переході, відпустили додому
У Луцьку 16-річний Дмитро Рудюк на Renault Megane промчав на червоне світло та в'їхав у людей. Скалічив п'ятьох дорослих і 5-річну дитину. Фото: t.me/pavlovskynews

16-річного Дмитра Рудюка, який на пішохідному переході в Луцьку збив шістьох людей, відправили на два місяці під домашній арешт. Таке рішення сьогодні, 14 грудня, виніс Луцький міськрайонний суд.

Підлітку заборонено залишати житло цілодобово, крім годин навчання у Луцькому професійному технічному училищі. Контролювати відвідування навчального закладу підозрюваним мають поліцейські. Про такий запобіжний захід клопотала прокуратура. Підозрюваний та його захисниця не заперечували.

"Я не пам'ятаю нічого. Я пам'ятаю тільки, вже як лежав біля машини і мене ногами били. В мене синяки не від ДТП", — сказав на суді Дмитро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди розліталися, як кеглі: потерпіла від наїзду 16-річного водія розповіла подробиці ДТП

Мати Дмитра Рудюка, вибачилася перед постраждалими. Розповіла, що практики водіння хлопець не мав, адже автомобіль йому не давали. Лише грав комп'ютерні ігри, де їздив машиною, передає Volynpost.

"Просто вибачте, я не хотіла. Я не знаю, як це пояснити. Треба зробити все, щоб була жива мама дітей (39-річна постраждала, - Gazeta.ua). Ніхто не має права забирати маму в дітей. Я нікому не бажаю пережити те, що я пережила за ці три дні", - сказала Анна Ільчук після судового засідання.

Розповіла, що з моменту ДТП не спілкувалася з сином. Його батько зараз за кордоном на заробітках, а сама вона не в змозі працювати через стан здоров'я.

За її словами, ключі від автомобіля були завжди сховані. Але коли її не було вдома, хлопець забрав їх із шухляди.

Крім Дмитра у жінки є ще двоє дітей.

Жінка запевняє, що родина не заперечуватиме проти справедливого покарання для Дмитра, адже винний має бути покараний. Але додає, що гірша кара, ніж вирок, - відчуття, яке зараз вона відчуває, через причетність її сина до важкого злочину і скалічення людського життя.

Аварія трапилася 12 грудня о 14:30 на просп. Соборності. Тікаючи від екіпажу патрульних, водій Renault Megane промчав на червоне світло та в'їхав у людей. Після цього влетів у дерево й дорожній знак на перехресті з вул. Чорновола. У машині на момент аварії перебувало троє людей 16 і 15 років. Вони втікали з місця події. Усіх затримали.

Унаслідок зіткнення найбільше постраждали 39-річна жінка та її 5-річний син. Також травми зазнала 27-річна підприємиця, у неї забиття ноги. 36-річна доцентка кафедри правознавства ЛНТУ має ушкодження гомілки, 41-річна вихователька - перелом кісток стопи. Усі вони після огляду медиками й надання допомоги лікуються амбулаторно.

Водій тілесних ушкоджень не зазнав.

Зараз ви читаєте новину «16-річного водія, який зніс натовп на переході, відпустили додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути