середа, 17 лютого 2021 17:35

16-річний підліток пішов на побачення і ледь не замерз до смерті
5

У Новограді-Волинському Житомирської області 16-річний хлопець ледь не замерз до смерті, коли повертався з побачення.

Його на мілині посеред річки Случ знайшли поліцейські. Щоб витягти хлопця на берег, знадобилася ціла рятувальна операція, повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області.

"Близько півночі з 16 на 17 лютого до Новоград-Волинського відділу поліції зателефонувала схвильована жителька райцентру. Жінка повідомила, що її 16-річний син пішов на прогулянку і вже кілька годин не виходить на зв'язок", - сказано в повідомленні.

У Новограді-Волинському Житомирської області 16-річний хлопець ледь не замерз до смерті, коли повертався з побачення
Фото: npu.gov.ua
Щоб витягти хлопця на берег, знадобилася ціла рятувальна операція
Його на мілині посеред річки Случ знайшли поліцейські
Щоб витягти хлопця на берег, знадобилася ціла рятувальна операція
Щоб витягти хлопця на берег, знадобилася ціла рятувальна операція

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не виходила з дітьми на зв'язок: жінку знайшли в снігових заметах

Поліцейські швидко з'ясували, що того вечора хлопець пішов на побачення з дівчиною, однак спілкування закінчилось близько 22:00. Пара посварилась: дівчина пішла додому, а хлопець пішов убік залізничного моста через річку. Проте вдома він так і не з'явився.

"Оскільки місцевість засипало снігом, доїхати безпосередньо до моста машиною можливості не було. Тому ми дістались туди пішки по залізничних коліях. Біля моста побачили свіжі сліди взуття і куртку, у яку за прикметами був одягнений юнак. Покликали – і почули у відповідь крики про необхідність допомоги", - розповів капітан поліції Михайло Мостицький.

Голос лунав з-під мосту. Коли поліцейські спустились з пагорбу до берега, побачили хлопця: він сидів на острівці посеред річки, скоцюблений від холоду. Поліцейські обережно дістались до нього по льодовій поверхні. У якийсь момент на одній з ділянок старший лейтенант поліції і сам потрапив у прогалину, але швидко за допомогою колеги вибрався з пастки.

"У хлопця зуб на зуб не потрапляв, він був у шоковому стані і закляк на морозі. Ми надягнули на нього куртку і швидко повідомили про нашого знайду медикам та до чергової частини підрозділу. Однак до рятівних автомобілів потрібно було ще пройти шлях у зворотному напрямку", - зазначив Михайло Мостицький.

Коли поліцейські піднялися разом з хлопцем нагору, подолавши 1,5 км по снігу та льоду, їх зустріла "швидка".

Хлопця одразу забрали в лікарню. Чітко пояснити, як він опинився під мостом, він не зміг. За словами медиків, йому добряче пощастило, що його так швидко розшукали, адже шансів дочекатися ранку і вибратись з халепи самотужки у нього майже не було. Життю 16-річного хлопця нічого не загрожує.

13 лютого знайшли мертвою зниклу 41-річну жительку села Луковичі Павлівської громади, що у Волинській області. Вона замерзла серед дороги, повертаючись додому.

Зараз ви читаєте новину «16-річний підліток пішов на побачення і ледь не замерз до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути