пʼятниця, 11 січня 2013 09:24

16-річний американець з дробовика відкрив стрілянину у школі

16-річний американець з дробовика відкрив стрілянину у школі
Фото: nr2.ru

Стрілянину в школі Taft High School в місті Тафт в Каліфорнії влаштував один з учнів цього навчального закладу.

Як заявили в офісі місцевого шерифа, 16-річний учень (його ім'я не називається), був озброєний дробовиком 12-го калібру. Він зайшов в один з класів в середині першого уроку і вистрілив в іншого 16-річного учня, поранивши його. Після цього він спробував застрелити ще одного товариша по навчанню, однак промахнувся.

Вчитель, який знаходився в класі, спробував вивести решти учнів з приміщення, після чого разом з черговим вступив у переговори зі стрільцем. За підсумками бесіди злочинець склав зброю, після чого був затриманий поліцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійня в США: молода вчителька врятувала 16 учнів ціною власного життя

Поранений учень був доставлений у госпіталь у критичному стані. Крім нього, у лікарню для медичного обстеження були доставлені учень, в якого стріляв, але не влучив злочинець і ще один, хто отримав травму під час спроби залишити клас.

Інцидент в школі Taft High School стався на тлі повідомлення, що з'явилося 10 січня. Там йшлося про те, що віце-президент Джо Байден наступного тижня має намір представити Бараку Обамі пропозиції щодо посилення контролю за обігом вогнепальної зброї. Широка дискусія про необхідність таких обмежень розгорнулася в США після інциденту в школі "Сенді Хук" у Коннектикуті, коли 20-річний Адам Ленза убив 20 дітей і шість співробітників навчального закладу.

Зараз ви читаєте новину «16-річний американець з дробовика відкрив стрілянину у школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути