вівторок, 29 червня 2021 12:51

1,5 млн грн на Covid-будівництві: викрили схему розкрадання держкоштів
3

На Закарпатті викрили схему розкрадання державних грошей, виділених на будівництво Covid-відділення.

Вартість інфраструктурного проєкту становила понад 10 млн грн. З цієї суми учасники оборудки привласнили понад 1,5 млн грн, повідомляє пресцентр СБУ.

"2020 року місцева комерційна структура перемогла в тендері на проведення будівельних і ремонтних робіт медичного об'єкта. Згідно з договором підрядники мали провести реконструкцію одного з корпусів лікарні під приймальне відділення для хворих на коронавірус", - ідеться в повідомленні.

Організатори схеми систематично вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про їхній обсяг і вартість. Деякі з них узагалі "виконувалися лише на папері".

Працівники СБУ повідомили директору фірми-підрядника про підозру за скоєне. Опрацьовується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Фото: ssu.gov.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аудит Covid-витрат на МВС виявив порушень на 26,5 млн грн

В Одесі СБУ викрила на хабарництві посадовців центру кардіохірургії при обласній лікарні. З людей вимагали гроші за операції, які оплачує держава. Вартість "послуг" медиків становила до 500 тис. грн. Корупційну схему організував заввідділенням медустанови, який залучив лікарів до вимагання коштів із пацієнтів за безплатну медичну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «1,5 млн грн на Covid-будівництві: викрили схему розкрадання держкоштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути