вівторок, 08 червня 2021 13:37

Аудит Covid-витрат на МВС виявив порушень на 26,5 млн грн

Державна аудитслужба під час перевірки витрат із Covid-фонду 2020 року виявила порушення у фінансуванні потреб МВС на суму 26,5 млн грн.

Порушення на суму 6,6 млн грн усунули під час перевірки, а 10,3 млн грн вважаються втраченими, ідеться у звіті для МВФ, передає StateWatch.

На доплати територіальним органам МВС, Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби й Держслужби з надзвичайних ситуацій 2020 року виділили 4,7 млрд грн. З цих коштів відомство не витратило 6 млн грн. Лідером за чисельністю працівників, які отримали доплати й за середнім розміром виплат на працівника, стала Нацполіція. Доплати отримали 93 422 працівники, а середній розмір виплати на одну особу становив 32 333 грн.

Основними порушеннями назвали:

- здійснення доплат на 7,7 млн грн до заробітних плат медичних та інших працівників за відсутності в закладах охорони здоров'я МВС хворих із пневмоніями й осіб із підозрою на Covid-19;

- виплати на суму 2,1 млн грн за відсутності зайнятості працівників на роботах із ліквідації Covid-19;

- нарахування виплат у розмірі 0,3 млн грн працівникам за час їхнього перебування у відпустці, на лікарняному й навчанні;

- додаткової доплати у розмірі 3 млн грн військовослужбовцям за час перебування у відпустці, на лікарняному, навчанні;

- деякі органи Нацполіції та Держприкордонслужби без необхідного підтвердження нарахували й виплатили доплати працівникам на суму 3,6 млн грн;

- здійснення виплат військовослужбовцям на суму 1,5 млн грн без урахування пропорційності часу на забезпечення ладу й безпеки громадян в умовах контакту з населенням.

До правоохоронних органів для подальшого вивчення передали 51 матеріалів.

Автор: StateWatch
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість грошей "ковідного" фонду йдуть повз медицину: цифри бюджету

У квітні 2020-го в бюджеті створили Фонд боротьби з коронавірусом. Його обсяг планувався на рівні 64,7 млрд грн. Ці кошти планували направляти на пріоритетні напрями протидії поширенню коронавірусу. Однак у червні Верховна Рада проголосувала за зміни в держбюджет, дозволивши в такий спосіб витрачати кошти з Covid-фонду на ремонт доріг.

Торік Кабінет міністрів виділив із Фонду боротьби з Covid-19 Міністерству внутрішніх справ, яким керує Арсен Аваков, 2,7 млрд грн на доплати для силовиків, зайнятих у боротьбі з коронавірусом.

За підсумками перевірки використання коштів Covid-фонду 2020 року Державна аудиторська служба виявила фінансові порушення на суму 406,8 млн грн, які призвели до фінансових і матеріальних утрат на суму 114,4 млн грн. Служба також виявила проблемні питання та недоліки у витрачанні коштів, які вплинули на ефективність використання понад 25,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Аудит Covid-витрат на МВС виявив порушень на 26,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути