пʼятниця, 29 травня 2020 05:25

14-річного хлопця знайшли на залізничних коліях. Усе вказує на вбивство

14-річного хлопця знайшли на залізничних коліях. Усе вказує на вбивство
У Прилуках на Чернігівщині 14-річного Дениса Чаленка знайшли мертвим на коліях. Фото: 5.ua

29 травня минає 7 місяців від загадкової загибелі 14-річного Дениса Чаленка у Прилуках на Чернігівщині.

29 жовтня торік 9-класник повернувся додому зі школи й попросився в матері піти на тренування. За 2 години, коли мати зателефонувала сину, зв'язку з ним уже не було. Батьки почали шукати хлопця, але марно. Згодом вони отримали дзвінок із поліції, що Дениса знайшли мертвим на залізничній колії.

Потяг не збивав хлопця, розповів адвокат родини Сергій Нестеренко. Такий висновок він зробив після проведення експерименту Київським міським клінічним бюро судово-медичної експертизи на коліях у Прилуках, який відбувся наприкінці квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель Дениса Чаленка: батьки показали сліди побиття на тілі сина

"Вони 6 разів намагалися покласти три манекени під потяг так, щоб він їх зачепив. І хоч як вони намагалися, потяг жодного разу фігур не торкнувся. Якщо подивитися на куртку, вона вся була розірвана зі спини", - розповідає Нестеренко.

Зараз у поліції розглядають дві версії загибелі 14-річного підлітка. Це нещасний випадок та умисне вбивство, каже інший адвокат Володимир Білик. Під час проведення слідства та експертиз було приховано деталі огляду тіла Дениса Чаленка.

"Відсутній реглан, відсутня майка, в якій був убитий хлопець. Є лише фотографія майки спереду, коли дитина була доставлена до моргу і коли проводили розтин. Але навіть тут експерт або слідчий, який її фотографував, зробив знімок лише спереду, а позаду немає", - каже Володимир Білик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель Дениса Чаленка: у суді спростували інформацію

На куртці є отвір, візуально схожий на отвір від кульового проникнення. Тому адвокати припускають, що хлопця могли застрелити. Також зникли кілька фрагментів тіла, але вилучення ділянок шкіри та кісток чомусь не описано експертом у висновку.

Також, зі слів Сергія Нестеренка, є свідок, який міг бачити людину, яка, можливо, вбила підлітка. Свідка привозили до Києва батьки хлопця. Але поліцейські не склали фоторобота ймовірного підозрюваного.

Поліція одразу зупинилася на єдиній версії загибелі Дениса Чаленка - нещасному випадку. Проте батьки були переконані, їхнього сина вбили, а тіло підкинули на рейки. Два дні — 31 жовтня і 1 листопада торік — понад 400 жителів Прилук пікетували місцевий відділ поліції. Палили шини, кричали: "Ганьба!" Вимагали розслідувати загибель школяра. Керівництво Нацполіції відсторонило начальника прилуцької поліції Олександра Яцика та призначило тимчасового виконувача обов'язків Сергія Сторожука з департаменту внутрішньої безпеки. Справу відправили до Чернігова, а потім — до Головного слідчого управління у столиці.

Зараз ви читаєте новину «14-річного хлопця знайшли на залізничних коліях. Усе вказує на вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути