пʼятниця, 21 травня 2021 10:38

14-річного хлопця закатували й викинули на рейки. Слідство поставило крапку в резонансній справі

Автор: надане Світланою Чаленко
  14-річного Дениса Чаленка із Прилук на Ченігівщині  знайшли мертвим на залізничних коліях у жовтні 2019-го. Все тіло було понівечене. Але експертиза підтвердила, що поїзд хлопця не збивав
14-річного Дениса Чаленка із Прилук на Ченігівщині знайшли мертвим на залізничних коліях у жовтні 2019-го. Все тіло було понівечене. Але експертиза підтвердила, що поїзд хлопця не збивав

Справу про загибель 14-річного Дениса Чаленка із Прилук на Чернігівщині закрили. Його тіло знайшли на залізничних рейках 29 жовтня 2019-го.

Слідчий експеримент довів, що поїзд хлопця не збивав і не наїжджав, коли він там лежав. Його принесли на рейки й імітували загибель під поїздом. Проте експерти смерть хлопця визнали нещасним випадком. Родину про закриття справи повідомили листом, розповів Gazeta.ua адвокат родини Сергій Нестеренко.

"В експертизі описана якась нісенітниця. Що Денис йшов у навушниках, зачепився за камінь, впав і зламав ногу. Піднявся й далі пішов, знову впав головою на болти. Зніс частину черепа. Далі їхав потяг, і коли кабіна машиніста була над ним, він знов вирішив встати на коліна. Потяг його зачепив і знов йому знесло частину голови. На думку експертів та слідства, з'явилися чотири діри в черепі. Хоча проведено шість експериментів з потягом й на жодному потяг не зачепив манекен", - розповів адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель Дениса Чаленка: батьки показали сліди побиття на тілі сина

За кілька днів до загибелі Денис мав конфлікт із сином впливового в Прилуках Валерія Дубіля, за словами матері загиблого Світлани Чаленко. Саме тому справу "спустили на гальмах", попри те, що її під контроль брали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та президент Володимир Зеленський. А згодом невідомі почали погрожувати Світлані.

Автор: надане Світланою Чаленко
  Справу про загибель  Дениса Чаленка закрили. Відповідну постанову батькам прислали поштою. Вони збираються до суду
Справу про загибель Дениса Чаленка закрили. Відповідну постанову батькам прислали поштою. Вони збираються до суду

"Мені багато разів погрожували, що якщо я не закрию справу, мене вб'ють або одну з моїх дівчаток скалічать. Телефонують з різних номерів і заявляють відкритим текстом. Ці номери в поліцію передавали. Але реакції – нуль. Я хочу сказати, якщо зі мною, моїми дітьми, рідними чи адвокатом щось станеться, якщо я опинюся на рейках, потраплю під колеса авто або пропаду безвісти - це зробив той, хто "кришує" справу мого сина, проплатив експертизи та експертів, місцевих поліцейських і не тільки, і закрив рота всім свідкам. Той, хто сидить десь високо і вважає себе Богом", - каже Світлана Чаленко.

Попри погрози, родина не збирається зупинятися. І постанову про закриття справи оскаржуватимуть у суді, додав Сергій Нестеренко.

Денисові Чаленку 20 травня мало б виповнитися 16 років.

29 жовтня 2019-го Дениса знайшли мертвим на залізничній колії. Дев'ятикласник повернувся додому зі школи й попросився в матері піти на тренування. За 2 год., коли мати зателефонувала йому, зв'язку з ним уже не було. Батьки почали шукати хлопця, але марно. Згодом вони отримали дзвінок із поліції, що Денис потрапив під поїзд. Справу кваліфікували як нещасний випадок. Проте батьки були переконані, їхнього сина вбили, а тіло підкинули на рейки. Два дні — 31 жовтня і 1 листопада — понад 400 жителів Прилук пікетували місцевий відділ поліції. Палили шини і вимагали розслідувати загибель школяра. Керівництво Нацполіції відсторонило начальника прилуцької поліції Олександра Яцика та призначило тимчасового виконувача обов'язків Сергія Сторожука з департаменту внутрішньої безпеки. Справу відправили до Чернігова, а потім — до Головного слідчого управління у столиці. 5 листопада 2019 року Дениса поховали після проведення експертизи в Києві. А в червні 2020-го - ексгумували.

Зараз ви читаєте новину «14-річного хлопця закатували й викинули на рейки. Слідство поставило крапку в резонансній справі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути