четвер, 04 жовтня 2012 11:55

13-річного вбивцю з Житомирщини боїться все місто

13-річного вбивцю з Житомирщини боїться все місто
По першому епізоду восьмикласника вже судять. Фото: moole.ru

У Житомирській області міліція спіймала самого юного за останній час вбивцю в країні - 13-річного Сергія С., на рахунку якого убита в травні доросла жінка і замах на вбивство іншої. У МВС розповіли, що хоча в цілому рівень дитячої злочинності в країні знижується, але вбивств, вчинених дітьми, в цьому році трохи більше, ніж у минулому. До цього ж у відомстві додають, що мотиви житомирського вбивства та напади шокували навіть бувалих оперативників, а жителі райцентру Романів, в якому жила жорстока дитина, кажуть, що він тримав у страху все місто. Свою першу жертву, за даними облміліції, хлопець забив до смерті палицею, а другу - пошматував ножем, пише Сегодня.

"На травневі свята він убив 45-річну жінку, яка була проти того, щоб Сергій пішов з їхньою компанією на пікнік. Кажуть, він побив її палицею і камінням. А днями порізав ще одну жінку, разом з якою збирав у лісі гриби, - говорить один із сусідів родини Сергія. - Батьки в нього непогані люди, батько - шофер, мати працює в їдальні інтернату для розумово відсталих дітей, для них це шок".

У міліції уточнили, що по першому епізоду восьмикласника вже судять.

"Після вбивства слідчі клопотали помістити цього небезпечного обвинуваченого в притулок, але суд розпорядився передати його під контроль батьків, - розповідає спікер житомирської облміліції Алла Ващенко. - Днями ж стався інший випадок. В міліцію звернувся син пенсіонерки, який повідомив, що на його матір напав 13-річний хлопчик. Було встановлено, що хлопчик прийшов до жінки додому і попросив показати, де вона збирає гриби. У лісі він вихопив у неї ножа і напав на неї. Пенсіонерка стала кричати, і хлопчик втік, а жінка з п'ятьма ножовими пораненнями абияк добралася додому і розповіла про подію рідним, їй викликали швидку, зараз вона в реанімації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині донька з друзями убила батька палицею і спалила тіло в полі

Селищний голова Анатолій Іщук, не стримуючи емоцій, висловився про Сергія так: "Такого дебільного потрібно ізолювати від суспільства! Це не тільки моя думка, а й усієї громади села".

Інші жителі Романова додають: "Ми написали колективне звернення до директора школи і попросили перевести цю дитину в іншу установу, інакше не будемо пускати своїх дітей в школу. Його весь райцентр боїться".

"Зараз хлопець перебуває в приймальнику-розподільнику, зізнався у злочині. Каже, що жінка забрала у нього гриби, хоча я не думаю, що це було мотивом. Істинну причину встановлять психологи. Яка доля його чекає, лікування або щось інше, сказати важко, адже йому немає 14 років (дітей молодше цього віку не відправляють в колонію. - ред.)", - сказав замначальника Романівського РВВС Микола Більський.

Зараз ви читаєте новину «13-річного вбивцю з Житомирщини боїться все місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути