понеділок, 01 жовтня 2012 08:50

Вбивця з "Каравану" причетний до розстрілів на Оболоні?

Вбивця з "Каравану" причетний до розстрілів на Оболоні?
Одна з головних версій - що це маніяк. Фото: rbc.ua

Вбивцю з "Каравану", який 26 вересня серед білого дня розстріляв трьох охоронців супермаркету і ще одну людину тяжко поранив, шукає вся Україна. Перевіряють навіть всіх колишніх і працюючих силовиків, і правоохоронців, пише Сегодня.

Завтра всі начальники УВС країни будуть звітувати перед міністром про те, що зроблено для упіймання стрілка. Як повідомило джерело в правоохоронних органах, міліція проводить безпрецедентну в Україні операцію. Перевіряються підвали, горища, гуртожитки, прочісували ліси. Вилучені відеозаписи з різних джерел за останні два тижні, їх зараз переглядає спеціальна група оперів - раптом вбивця десь засвітиться. Насторожує його вміння поводитися зі зброєю. А тому особливо ретельно перевіряються силовики, у тому числі колишні і нинішні міліціонери, МВС також звернулося до СБУ з проханням перевірити всіх звільнених. Екс-заступник глави МВС і нардеп Геннадій Москаль також вважає, що вбивця може бути працівником правоохоронних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивця охоронців "Каравану" досі гуляє на свободі

"На відео видно, що він витягнув пістолет з кобури, бандити не носять зброю в кобурі", - сказав він.

Пістолет у стрільця, швидше за все, саморобка, перероблений, можливо, з газового. Слідство поки вважає, що працював вбивця-одинак, оскільки його пальці "не вистрілили", тобто в картотеці криміналу таких відбитків немає. І ніхто зі стукачів нічого не може сказати. Його психологічний портрет: серійник, дуже запальний, неврівноважений, можливі проблеми з психікою, тому стріляє не замислюючись - вистачає косо на нього подивитися.

Як і раніше одна з головних версій - що це маніяк, який починаючи з 2005 року здійснив у Києві (в основному в Оболонському районі) безліч вбивств. Останнє з гучних - подвійний розстріл у червні цього року в Оболонському лісі даішника з дівчиною. Схоже подвійне вбивство було і кілька років тому - жертвами виявилися двоє "чорних археологів". Всі ці вбивства - із застосуванням саморобних куль. Але поки експерти не можуть дати однозначної оцінки, це ті ж кулі, що і в "Каравані", чи ні.

Зараз ви читаєте новину «Вбивця з "Каравану" причетний до розстрілів на Оболоні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути