Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2019 17:22

13-річна школярка врятувала меншу сестру

13-річна школярка врятувала меншу сестру
13-річна Каріна Якубенко витягла з річки меншу сестру, яка ледь не втопилася. Фото: facebook.com/konstantin.protsenko.9

В селі Лащова Тальнівського району на Черкащині 13-річна Карина Якубенко врятувала 5-річну сестру. Дівчинка упала до води й ледь не втонула.

Подія сталася тиждень тому, але в селі дізналися про це 20 травня, повідомляє Костянтин Проценко у Facebook., речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Черкаській області у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє дітей втопилося в ставку

Того дня дві подруги Карина та Ірина пішли відпочити та порибалити до річки. До них приєднались менші сестри. Наймолодшій з них - Ангеліні, 5 років. На кам'яній кладці дамби дівчинка послизнулась і пішла під воду. Її сестра Карина одразу ж пірнула за нею.

"Попри те, що мала вже зникла під водою, її старша сестра зуміла помітити потопельницю та схопивши за одяг витягти її до берега. Коли сестри вже були на березі, на крики про допомогу прибігли інші діти. Ангеліна отримала сильний психологічний стрес, діти намагалися заспокоїти, проте вона ще довго плакала і не могла заспокоїтися", - каже Костянтин Проценко.

Повернувшись додому, дівчата не розповіли батькам про інцидент. Після того, як інформація набула розголосу, їм довелося зізнатися рідним.

"Я дуже злякалася за сестричку, яка взагалі не вміє плавати. Хоч наша домівка є за 100 метрів від річки, я розуміла, що побігти по допомогу до дорослих, означає, втратити час і тоді врятувати Ангеліну нам не вдалося б", - розповіла Карина рятувальникам.

Двоє підлітків загинули, послизнувшись, коли робили селфі. Діти потонули у зрошувальному каналі на Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «13-річна школярка врятувала меншу сестру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути