понеділок, 01 жовтня 2012 22:04

12 дітей отруїлися в дитсадку в Іллічівську: у них гострий гастроентерит

12 дітей отруїлися в дитсадку в Іллічівську: у них гострий гастроентерит
Наразі стан здоров'я дітей оцінюється як задовільний та середньої тяжкості. Фото: organic.ua

В інфекційному відділенні Іллічівської лікарні з діагнозом "гострий гастроентерит" станом на 1 жовтня перебуває 12 дітей дитячого комбінату №8 м. Іллічівськ Одеської області. Дітей доставили в лікарню протягом 28-29 вересня 2012 р.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) України.

Наразі стан здоров'я дітей оцінюється як задовільний та середньої тяжкості.

Під час епідемічного розслідування умов відвідування та харчування дітей у дошкільній установі встановлено, що з 12 хворих дітей двоє дітей 28 вересня 2012 р. установу не відвідували, та що в раціоні харчування всіх дітей дошкільного закладу за останній тиждень відсутні епідемічнонебезпечні продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині у таборі отруїлися 28 дітей

На всі страви розроблено технологічні карти, продукти харчування закуповуються централізовано. Перевірені всі документи, які підтверджують якість продуктів. Усі фахівці дитячої установи вчасно пройшли медичний огляд та необхідні діагностичні обстеження на носійство мікрофлори.

Проведено додаткове обстеження на носійство кишкових інфекцій персоналу, що працює на харчоблоці, в групах, які відвідували діти. Відібрано проби питної води, сировини, з яких виготовлялись готові страви, змиви на мікрофлору з обладнання на харчоблоці та приміщеннях. Проведено заключну дезінфекцію в усіх приміщеннях дитячої установи.

Головним державним санітарним лікарем на водному транспорті винесено постанову про тимчасове припинення функціонування дитячого дошкільного закладу з 29 вересня 2012 р. до повного вияснення причин групового захворювання дітей.

Зараз ви читаєте новину «12 дітей отруїлися в дитсадку в Іллічівську: у них гострий гастроентерит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути